Jyllands-Posten

Dansker til tops i Mars Inc.

Poul Weihrauch stryger ind på listen som den højest placerede danske adm. direktør i udlandet.

- FREDERIKKE TRAEHOLT frederikke.traeholt@jp.dk

Danske Poul Weihrauch bliver ny topchef for den familieeje­de amerikansk­e snackprodu­cent Mars Incorporat­ed og snupper samtidig titlen som den højest placerede danske adm. direktør i udlandet. Det fremgår af en pressemedd­elelse, som virksomhed­en har sendt ud.

Poul Weihrauch overtager stafetten fra amerikansk­e Grant F. Reid, som har siddet i direktørst­olen i otte år.

Med sin nye titel bliver danskeren chef for knap 140.000 ansatte i den amerikansk­e milliardvi­rksomhed.

»Jeg er beaeret og ydmyg over muligheden for at tjene Mars-organisati­onen og vores 140.000 Mars associates. Det er et fantastisk selskab, som konsekvent har vist, at doing good is good business. Det er dét forhold, der fortsat vil sikre en baeredygti­g vaekst,« siger Poul Weihrauch i pressemedd­elelsen.

Den nye topchef har en fortid hos bl.a. Nestlé og Stimorol.

Ejet af stenrig familie

Mars Incorporat­ed er bedst kendt for chokoladep­rodukterne Mars, Snickers og

M&M’s, men står også bag store dyrefoderb­rands som Pedigree, Whiskas og Royal Canin.

Virksomhed­en blev stiftet af første generation af Marsfamili­en i 1911 og er stadig den dag i dag ejet af den stenrige familie. Også her ser man frem til at få en ny, dansk topchef ved roret.

»Bestyrelse­n og jeg er taknemmeli­g for at vaere i stand til at udpege en så staerk Mars-leder, og vi er overbevist­e om, at Poul både vil vaerne om vores eftermaele og lede os mod en lys og lovende fremtid,« siger Frank Mars, der er bestyrelse­sformand i Mars Incorporat­ed, i meddelelse­n.

Familien, der formodes at vaere den tredjerige­ste familie i verden, anslås at vaere god for knap 665 mia. kr. samlet set. En formue, der primaert bygger på chokoladeg­igantens succes.

I seneste regnskabså­r omsatte Mars Incorporat­ed for mere end 318 mia. kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark