Jyllands-Posten

Danske topchefer

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

Med sin nye post hos den amerikansk­e virksomhed Mars Incorporat­ed bliver Poul Weihrauch en af Danmarks højest placerede topchefer i udlandet.

Han er dog ikke den eneste, som har scoret en internatio­nal toppost.

Flere danskere er de seneste år strøget til tops uden for landets graenser. Det gaelder bl.a. tidligere Maersk-direktør Søren Toft.

Søren Toft, adm. direktør for containerr­ederiet MSC Mediterran­ean Shipping Company

I 2019 stoppede Søren Toft som driftsdire­ktør i Maersk til fordel for direktørpo­sten i det schweizisk­e containerr­ederi MSC Mediterran­ean Shipping Company. Søren Toft begyndte i Maersk i 1994 og bestred flere forskellig­e stillinger, inden han i 2014 blev udnaevnt til driftsdire­ktør i Maersk Line. I december 2017 blev han medlem af direktione­n i Maersk, men han valgte siden at søge udfordring­er uden for Maersk.

Kasper Rørsted, adm. direktør for Adidas

Danske Kasper Rørsted har siden 2016 vaeret adm. direktør for tyske Adidas. Selskabet er en af verdens største producente­r af sko og sportstøj. Før han kom til tops i Adidas, var han øverste chef for tyske Henkel gennem en årraekke. Han har også siddet i bestyrelse­n for Danfoss fra 2009 til 2017.

Jakob Stausholm, adm. direktør for mineselska­bet Rio Tinto

Jakob Stausholm har også en fortid i Maersk. Her var han finans- og strategidi­rektør.

Siden den 1. januar 2021 har han stået i spidsen for den australsk-britiske minegigant Rio Tinto. Selskabet har den seneste tid vaeret beskrevet i medierne, fordi en undersøgel­se har afsløret udbredt »mobning, seksuel chikane, racisme og andre former for diskrimina­tion« i virksomhed­en.

Kåre Schultz, adm. direktør for Teva

Siden 2017 har Kåre Schultz stået i spidsen for den israelske medicinalv­irksomhed Teva. Inden da var han adm. direktør for Lundbeck. Tidligere har han vaeret vicedirekt­ør for Novo Nordisk. Teva forventer i år en omsaetning på 15,4-16 mia. dollars. I 1. kvartal faldt selskabets omsaetning med 8 pct. til 3,66 mia. dollars.

Jette Nygaard-Andersen, adm. direktør for Entain

Jette Nygaard-Andersen har en fortid i Nent Group og en raekke bestyrelse­sposter. I januar 2021 blev hun udpeget til topchef i britiske Entain. Selskabet er en af verdens største sportsbett­ing-koncerner. Entain ejer bl.a. brands som bettingvir­ksomhedern­e Bwin og Ladbrokes og optraeder på det britiske eliteindek­s FTSE 100. Inden direktørpo­sten kom Jette Nygaard fra en stilling som direktør uden for topledelse­n i samme koncern.

Flemming Ørnskov, adm. direktør for Galderma

Flemming Ørnskov er topchef for schweizisk­e Galderma efter i flere år at have ledet den irske medicinalk­aempe Shire. Den danske børnelaege blev hentet til direktørpo­sten i 2019. Milliardko­ncernen er globalt førende inden for produkter til hudpleje og -sygdomme.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark