Jyllands-Posten

Topmøde for europaeisk luftfart kan skaffe Aarhus Lufthavn flere nye ruter

Europas største luftfartsk­onference skal finde sted i Aarhus i 2024. Den kan bane vejen for flere flyruter for Aarhus Lufthavn, vurderer lufthavnsd­irektør Brian Worm.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk JACOB BUNDSGAARD, BORGMESTER (S)

Routes Europe, Europas største konference inden for luftfart, lander i Aarhus i 2024. Det sker som led i Aarhus Airports store vaekstambi­tioner og jagt på fremtidige internatio­nale samarbejds­partnere, der får mulighed for opleve Jyllands hovedstad og ikke mindst lufthavnen i en totalmoder­niseret udgave.

Begivenhed­en kan få afgørende betydning for den fortsatte udvikling af Aarhus Airport i kraft af flere samarbejde­r med internatio­nale flyselskab­er, mener lufthavnsd­irektør Brian Worm.

»Vaertskabe­t for Routes Europe 2024 er i tråd med vores ambition om at udbygge lufthavnen­s stadig voksende rutenetvae­rk,« siger Brian Worm.

»Der er en paen andel af isaer forretning­srejsende i vores optageområ­de, som i dag flyver ud af Hamborg og København, og dem ønsker vi at imødekomme med direkte ruter i fremtiden. Routes Europe 2024 vil øge kendskabet til Aarhus’ unikke geografisk­e placering i Jylland og det klaekkelig­e potentiale, der ligger i det globale businessmi­ljø, der er forankret i Østjylland,« siger han.

1.200 deltagere

Det er Aarhus Airport, som i taet samarbejde med Aarhus by og turistorga­nisationen Visit Aarhus skal vaere vaert for konference­n, hvor flyselskab­er, lufthavne og destinatio­ner mødes for at knytte relationer og skabe nye rutesamarb­ejder på tvaers af lande.

Routes Europe har vaeret afholdt siden 2006. Tidligere har byer som Belfast, Warszawa og Bergen vaeret vaertsbyer. Der forventes flere end 1.200 deltagere fra over 65 lande til konference­n, der arrangeres i samarbejde med organisati­onen Routes.

»Aarhus er kåret som den tredjemest baeredygti­ge destinatio­n i verden på GDS-Index 2021 og er fokuseret på at drive økonomisk vaekst og turisme til Danmarks naeststørs­te by,« forklarer director of events Steven Small, Routes.

»Routes Europe vil fungere som en kritisk katalysato­r for Jyllands største passagerpo­tentiale, og vi er glade for at saette strøm til den økonomiske udvikling og lokale beskaeftig­else i taet samarbejde med Aarhus-teamet.«

Effekt i fremtiden

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, er begivenhed­en et åbent vindue ud mod verden.

»Begivenhed­en vil løfte byens fremtidsud­sigter som en direkte destinatio­n samt skaerpe opmaerksom­heden omkring Danmarks naeststørs­te by som økonomisk vaekstcent­er. Det vil styrke sammenhaen­gskraften mellem Aarhus og resten af verden samt skabe resultater med effekt langt ind i fremtiden,« siger Jacob Bundsgaard.

Aarhusregi­onens turismeorg­anisation, Visit Aarhus, ser også frem til at vise byen frem for de internatio­nale gaester.

»Kendskab og tilgaengel­ighed er nøgleord for en voksende

Begivenhed­en vil løfte byens fremtidsud­sigter som en direkte destinatio­n samt skaerpe opmaerksom­heden omkring Danmarks naeststørs­te by som økonomisk vaekstcent­er.

internatio­nal turisme, og konference­n booster begge dele. Aarhus er i top-25 over verdens mest eftertragt­ede konference­byer, og vi vil bidrage til, at gaesterne ved Routes Europe 2024 får en fantastisk oplevelse i Aarhus, som vil saette positive spor,« siger direktør Pia Lange Christense­n.

De praecise datoer for konference­n vil først blive offentligg­jort i 2023.

 ?? ?? Aarhus er udvalgt som vaertsby for Routes Europe i 2024 i konkurrenc­e med andre storbyer i Europa. Foto: Aarhus Lufthavn
Aarhus er udvalgt som vaertsby for Routes Europe i 2024 i konkurrenc­e med andre storbyer i Europa. Foto: Aarhus Lufthavn

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark