Jyllands-Posten

Eksklusive boliger på vej i første parket ved Skanderbor­g Sø

Lille Nyhavn er navnet på Skanderbor­gs nye vartegn med luksuslejl­igheder, restaurant med stjernestø­v, ministorma­gasin og hotellejli­gheder.

- GRETHE BO MADSEN gbm@uge-bladet.dk

Med et tilløb på 17 år skyder Skanderbor­gs nye vartegn i vejret på byggeplads­en bag Adelgade 116 til 132. Ideen om et eksklusivt boligproje­kt i første parket ud til Skanderbor­g Sø, der samtidig skulle blive et hyggeligt fristed for byens borgere og give adgang til søen, har vaeret igennem adskillige tilretning­er fra den første spaede ide om åbne kanaler, til byggetilla­delsen endelig var i hus sidste sommer, og byggeriet kunne gå i gang.

Det er Lille Nyhavn, det handler om. Flittigt debatteret, forbandet af nogle, elsket af andre, og under alle omstaendig­heder nu en realitet. Går alt efter planen, vil de første beboere flytte ind i slutningen af 2023.

Planen holder

»Status er, at vi følger planen. Vi er ligesom alle andre ramt af stigende byggeprise­r, men vi har vaeret forskånet for den situation, at vi ikke har kunnet få materialer. Og i relation til os har det vaeret mere vigtigt, fordi vi er så langt i processen. De økonomiske slag, vi har fået, har vaeret fordøjelig­e, hvis man kan sige det. Så planen om, at de første kan flytte ind i november og december 2023, den holder,« understreg­er manden med den visionaere ide, bygherre Lars Kromand.

Salget af de 64 lejlighede­r, der fordeler sig på tre bygninger i fem etager, ligger lige om hjørnet. Interessen for at købe er stor, og salgsmater­ialet har vaeret efterspurg­t laenge.

»Man kan vist roligt sige, at byggeriet har vaeret laenge undervejs, og der er rigtig mange lokale, der er interesser­et i at købe. De har ventet ... laenge. Placerings­maessigt er Lille Nyhavn også unik for Skanderbor­g,« konstatere­r Lars Kromand.

Eksklusive lejlighede­r

»Vi er ved at laegge sidste hånd på visualiser­ingerne. Der er stillet meget store krav til, at salgsmater­ialet skal afspejle det unikke projekt, så der er mange visualiser­inger og mange beskrivels­er. Vi håber at have et meget flot salgsmater­iale klar inden laenge,« tilføjer han.

Som noget nyt for Skanderbor­g er det ikke bare en ejendomsma­egler, men to – Home og Nybolig – som i faellesska­b skal stå for salget af lejlighede­rne.

Halvdelen af lejlighede­rne bliver på 90 til 105 kvm, mens resten svinger fra 120 til 200 kvm. Alle lejlighede­r er i et plan, og alle kører direkte ind i deres egen lejlighed med elevator.

»Det er et valg, vi har truffet for at understreg­e eksklusivi­teten i det,« lyder forklaring­en fra bygherre.

»Prismaessi­gt forventer vi et spaend mellem 35.000 kr. og 60.000 kr. pr. kvm. De dyreste er dem laengst ude mod søen og laengst oppe. Så det bliver et sted mellem 3,5 mio. kr. for de billigste og 12 mio. kr. for de dyreste lejlighede­r. Vi er i konkurrenc­e med Aarhus, og Lille Nyhavn er et attraktivt alternativ til Aarhus Ø for dem, der gerne vil blive i byen og samtidig ønsker at bo ud til vandet.«

Ud over de 64 lejlighede­r i Lille Nyhavn opføres der yderligere otte tovaerelse­s lejlighede­r på 55-65 kvm til udlejning i Adelgade 130 – portbygnin­gen.

Parkering med el-lader

En del af Lille Nyhavn-projektet står faktisk allerede klar: parkerings­kaelderen. Her er der plads til 106 biler, og samtlige p-pladser er forberedt til el-ladestande­re. Kører man i elbil, kan ladestande­ren kobles direkte på

ens egen elmåler.

»Vi er opmaerksom­me på problemati­kken omkring de manglende parkerings­pladser i området, og derfor er der også mere end en parkerings­plads pr. lejlighed, men alle kan naturligvi­s få plads til to biler. De fleste, der flytter ind her, vil nok have en bil, men langtfra alle vil have to. Med de godt 40 ekstra parkerings­pladser, vi har i parkerings­kaelderen, er vi godt daekket ind,« pointerer Lars Kromand.

Planlaegni­ngen omkring byggeriet er nu så fremskrede­n, at Lars Kromand også godt tør løfte sløret for, hvad der skal ligge i Lille Nyhavns stueplan.

Hotel, butik og restaurant

»Der er planer for stueetagen i alle tre bygninger, og det ser rigtig positivt ud. Stueetagen i bygningen laengst mod syd kommer til at bestå af 15 hotellejli­gheder. Den midterste bygning bliver en restaurant drevet af René og Louise Mammen, der i forvejen har

Halvdelen af lejlighede­rne i Lille Nyhavn bliver på 90 til 105 kvm, mens resten svinger fra 120 til 200 kvm. Alle i ét plan. Nybolig og Home i Skanderbor­g står for salget.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark