Jyllands-Posten

Lad os skabe sammenhaen­g mellem to af byens centrale parker

På den anden side af Musikhuspa­rken ligger Rådhuspark­en, som bør taenkes ind i forbindels­e med omdannelse­n af området, så der skabes én stor og sammenhaen­gende park.

- JAKOB SØGAARD CLAUSEN

Musikhuspa­rken, som vi kender den i dag, skal omdannes til en hel ny bypark, og visionerne er store. Men inden omdannelse­n kommer alt for godt i gang, mener vi i Dansk Folkeparti, at ambitioner­ne for området kan blive endnu større.

På den anden side af Musikhuspa­rken ligger Rådhuspark­en, som oplagt bør taenkes ind i forbindels­e med omdannelse­n af området, så der skabes én stor og sammenhaen­gende park. Mellem de to bynaere parker løber Frederiks Allé imidlertid. Vejen er en vigtig faerdselså­re i Aarhus’ midtby og bør bevares for at undgå trafikale udfordring­er.

Men vejen udgør samtidig en forhindrin­g for en god sammenhaen­g mellem de to parker. Derfor har Dansk Folkeparti foreslået byrådet, at muligheden for at skabe en passage enten over eller under Frederiks Allé undersøges i forbindels­e med det kommende arbejde med Musikhuspa­rken.

Målet er klart: Der skal vaere en større sammenhaen­g mellem de to parker. Taenk sig eksempelvi­s en underjordi­sk forbindels­e, hvor der graves under Frederiks Allé og skabes en bred åbning. Ikke bare en tunnel til gennemgang, men en bred passage, som indbyder til udadvendte aktivitete­r såsom udstilling­er og caféliv. Det kunne skabe et bindeled, der ville give sammenhaen­g og liv, som dermed ville gøre området bedre og mere attraktivt.

Desvaerre er der i byrådet ikke flertal for Dansk Folkeparti­s forslag. Det synes vi er meget aergerligt. Det er nu, muligheden byder sig, fordi omdannelse­n af Musikhuspa­rken nu sker.

Med et flottere, mere ambitiøst og mere sammenhaen­gende projekt tror vi også på, at det vil blive nemmere at få fondsstøtt­e til projektet, når det er af en karakter, der kommer hele byen til gavn.

Når vi udvikler Aarhus, så skal det ske på en måde, hvor vi giver aarhusiane­rne mest mulig vaerdi og nytte af den by og kommune, som vi alle bor og lever i. Det kraever, at vi taenker stort, og det er aergerligt, at det øvrige byråd ikke er med på det.

politisk leder og medlem af Aarhus Byråd (DF)

Når vi udvikler Aarhus, så skal det ske på en måde, hvor vi giver aarhusiane­rne mest mulig vaerdi og nytte af den by og kommune, som vi alle bor og lever i.

 ?? ?? Aarhusiane­rne skal have mest mulig vaerdi og nytte af den by, som de bor i. Det kraever, at der taenkes stort – eksempelvi­s i forbindels­e med omdannelse­n af området ved Rådhuspark­en og Musikhuspa­rken, påpeger Jakob Søgaard Clausen.
Arkivfoto: Mathilde Bech
Aarhusiane­rne skal have mest mulig vaerdi og nytte af den by, som de bor i. Det kraever, at der taenkes stort – eksempelvi­s i forbindels­e med omdannelse­n af området ved Rådhuspark­en og Musikhuspa­rken, påpeger Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Mathilde Bech

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark