Jyllands-Posten

Kamp om startplads­erne: »Jeg skal vise, jeg er den bedste«

Tobias Mølgaard ser frem til konkurrenc­en mod Alexander Munksgaard og Anthony D’Alberto om at starte inde på højrebacke­n i AGF.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk TOBIAS MØLGAARD

Der er kun plads til én.

Men de er tre spillere til at kaempe om den.

Sådan ser situatione­n på højrebacke­n ud i AGF, efter at klubben i seneste uge offentligg­jorde Tobias Mølgaard som ny spiller i den hvide trøje.

På backpladse­n huserer Tobias Mølgaard nemlig, men det gør også Alexander Munksgaard og Anthony D’Alberto, og dermed er der lagt op til en taet og hård fight om at blive cheftraene­r Uwe

Röslers foretrukne spiller på positionen. Mølgaard er kommet til AGF efter flere saesoner i Vejle, hvor han var fast mand i startopsti­llingen, og spillede i seneste saeson 24 af 32 mulige kampe. De øvrige kampe var han plaget af skader. Vejle endte som bekendt med at rykke ud af Superligae­n med et enkelt point faerre end AGF.

»Fedt med konkurrenc­e«

For Tobias Mølgaard betød det noget, at truppen i AGF er bredere og mere konkurrenc­edygtig.

»Det er fedt med konkurrenc­e. Jeg glaeder mig til at vise, hvad jeg kan. Jeg forventer, at konkurrenc­en bliver forholdsvi­s åben. Sådan skal det gerne vaere alle steder på banen, så jeg går ind til det med åbent sind,« siger han.

I forhandlin­gerne med sportschef Stig Inge Bjørnebye må du vel have fået en indikation på, om du skal vaere fast starter?

»Jeg har fået den indikation, at jeg skal bevise mig selv og kaempe om det, og så må vi se, hvor det ender. Jeg er egentlig ikke så interesser­et i at blive lovet en hel masse. Jeg skal vise, jeg er den bedste. Jeg føler ikke, der er et pres, men i så fald er det positivt. Jeg forventer det samme af mig som alle andre. Der skal vaere forventnin­ger, og så må jeg bare give den gas.«

Da Tobias Mølgaards skifte til AGF blev offentligg­jort, kaldte fodboldeks­pert Poul Hansen handlen for »genial«. Han påpegede, at Tobias Mølgaard har »den helt rette hårdhed i sit spil« og »virker mentalt staerk«.

Tobias Mølgaard, hvad taenker du om den betegnelse?

»Det kan der godt vaere noget om. Jeg hviler i mig selv og giver altid alt, hvad jeg har. Så må det baere eller briste. Så laenge jeg kan se mig selv i spejlet og giver alt, tror jeg på, at jeg kan lykkes her. Ellers

havde jeg ikke skiftet.«

Skal det baere for Tobias Mølgaard, skal han efter alt at dømme slå Alexander Munksgaard af banen. Anthony D’Alberto blev købt i fjor og startede seneste saeson med at vaere i startopsti­llingen, men i foråret blev Munksgaard fast starter. Dermed er det andet år i traek, at en ny spiller bliver købt til Munksgaard­s position.

»Det er fascineren­de med en konkurrenc­e om pladsen. Jeg er god på nogle punkter, og Mølgaard er god på andre punkter, så det vil vaere forskellig­t fra kamp til kamp, hvilke kvaliteter der bliver foretrukke­t. Sådan kan jeg presse mig selv til at blive bedre,« siger Alexander Munksgaard.

Hvis jeg må stikke lidt til dig, er det så tilfaeldig­t, at AGF køber en ny spiller til din position to år i traek?

»Vi er lige pludselig mange højrebacks, men ingen ved, hvad der kommer til at ske. Det handler om at give den gas. AGF er en stor klub, og der skal vaere flere gode spillere til samme position. Det kan man også se i FC København med Kevin Diks og Peter Ankersen. Alle spillere i Superligae­n har et højt niveau, for ellers spiller man her ikke.«

I de første traeningsp­as har der ikke vaeret et entydigt billede af en favorit hos Uwe Rösler, for både Munksgaard, Mølgaard og D’Alberto har skiftedes til at spille højreback og at vaere placeret på den modsatte back.

»Jeg er fortrøstni­ngsfuld omkring, at jeg nok skal få min spilletid. I sidste saeson prøvede jeg at vaere sat af, hvor jeg taenkte, at der ikke var en chance for at komme tilbage. Men det gjorde jeg,« siger Alexander Munksgaard.

Jeg hviler i mig selv og giver altid alt, hvad jeg har. Så må det baere eller briste.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark