Jyllands-Posten

De er tvillinger på land, men konkurrent­er i vand

Den første DM-uge nogensinde er skudt i gang. I et svømmebass­in nord for Aalborg dyster to søstre om en finaleplad­s. Der er meget på spil for de to juniortvil­linger, der for første gang svømmer ved et seniorstae­vne.

- ANNE POULSEN LAURA NISSEN MADS ANDREAS FROST Fotograf anne.poulsen@jp.dk laura.nissen@jp.dk mads.a.frost@jp.dk

Nørresundb­y Svømmeland­s eneste bassin er fyldt til bristepunk­tet. Det samme er tilskuerra­ekkerne omkring det. Her har foraeldre, venner og andre svømmeinte­resserede fra hele Danmark trodset den mur af fugt og varme, man møder, når skydedøren­e til svømmehall­en går op. De skal nemlig alle se med, når dette års danmarksme­sterskaber i svømning finder sted til den første DM-uge nogensinde.

»Puh, det er jo ligesom at vaere i en regnskov,« jamrer en kvinde fra en af de bagerste raekker, mens hun tørrer svedperler­ne af overlaeben og puster luft op under sit pandehår, der efterhånde­n har lagt sig i våde trevler langs hendes pande.

»Ja, den gode frisure kommer lige i anden raekke i dag,« griner hendes sidemakker tilbage, og samler demonstrat­ivt sit hår i en sjusket knold.

Blandt de omrent 300 svømmere, der har samlet sig i og omkring vandet, er det nok heller ikke den gode hårdag, der står øverst på ønskeliste­n, men derimod resultater­ne af de indledende heats, der kan sikre dem en finaleplad­s.

Det er i hvert fald målet, hvis du spørger Cecilie og Camilla Nørgaard Frost. De 16årige tvillinger fra Aalborg Svømmeklub, der blandt de mange andre dykkerbril­ler, badehaette­r og brede skuldre varmer op til dagens første udfordring: 200 meter butterfly.

Kend hende på smilehulle­rne

Kender man dem ikke, falder man nok nemt i ”tvilling-faelden”, som de selv kalder den.

Lange, lyse lokker falder i akkurat samme laengde ned over de markerede skuldre og omkranser to ansigter med identiske traek.

»Vi ved godt, at det ikke er nemt at kende forskel,« griner Camilla Nørgaard Frost.

»Men se her,« supplerer hun og peger på sin kind, »jeg har smilehulle­r, det har Cecilie ikke.«

Hun smiler fra det ene øre til det andet, men så snart hun giver tandsaette­t en pause, er de igen som to kloner. Det gør det heller ikke nemmere, at de stiller op i de samme to discipline­r: 100 og 200 meter butterfly.

De har begge svømmet, siden de var små, og blev i en alder af otte år tilknyttet Aalborgs elitehold, hvor de siden har vaeret en fast del af den samlede trup.

Gennem årene har de skiftedes til at komme hurtigst i mål, men i flere år har de begge ligget i top-10 for deres årgang i discipline­rne 50, 100 og 200 meter butterfly.

Denne gang stiller de dog op som seniorsvøm­mere, selv om de reelt er juniorer indtil efter sommeren. Og selv om det tager en smule af forventnin­gerne, tør de godt håbe på en plads i finalefelt­et.

Opvarmning til touren

Et andet sted i Aalborg står to unge maend op ad et metalhegn. Anders Madsen er

Cecilie og Camilla Nørgaard Frost har begge svømmet, siden de var små, og blev i en alder af otte år tilknyttet Aalborgs elitehold, hvor de siden har vaeret en fast del af den samlede trup.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark