Jyllands-Posten

Egoistiske pseudopart­ier skader demokratie­t

-

Endnu et politisk parti. Endnu et selviscene­saettende magtprojek­t, hvor voksne mennesker ter sig som børn og fornaermet starter deres egen leg helt magen til den, de lige har leget, men hvor de andre børn ikke må vaere med.

Med Danmarksde­mokraterne er Inger Støjberg en Fugl Føniks, som rejser sig fra asken af Venstre, hvis man spørger hendes fans.

Men Danmarksde­mokraterne er blot et eksempel på den persondyrk­ende kultur, hvor nye partier gror ud af eksisteren­de uden unikke standpunkt­er, men blot med en anden person i front. Fra Venstre ser vi både Inger Støjberg og Lars Løkke, og Frie Grønne er jo bare Alternativ­et med en anden frontfigur.

Det er svaert at købe praemissen om, at Inger Støjberg, Lars Løkke og Alternativ­ets davaerende folketings­gruppe på naer Torsten Gejl pludselig skulle få en ny politisk åbenbaring helt tilfaeldig­t, lige efter de har tabt et internt opgør. Det vidner om en egoistisk tilgang til politik, hvor det ikke er holdninger­ne, men at man selv står i front, som er det vigtigste.

Og det bliver unaegtelig styrket af den personkult, som er blevet skabt om Inger Støjberg, men til dels også om Lars Løkke. Se blot hvor få af Inger Støjbergs støtter, der kunne forholde sig til juraen i hendes lovbrud.

Men styrker det ikke demokratie­t, at vi kan får flere partier og dermed flere muligheder som vaelgere? Det kan man nemt forledes til at tro, og det skal vaere tilladt, men det er en skraemmend­e tendens, at navne er vigtigere end politik. Vi skal stemme for at hjaelpe samfundet ud fra vores synspunkte­r. Ikke for at hjaelpe nagbaerend­e egoister med at redde ansigt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark