Jyllands-Posten

Der er stadig sprael i 70’er-rockstjern­en

Mick Fleetwood har levet det vilde rock and roll-liv, og der er stadig gang i ham.

-

Det er 55 år siden, at han satte sig bag trommerne og grundlagde bandet Fleetwood Mac, hvis sange fortsat bliver spillet hyppigt verden over.

Den britiske musiker Mick Fleetwood havde sammen med Peter Green og John Mcvie dannet bandet, der dengang var et bluesband, i 1967.

Deres musikalske stilart udviklede sig, og banede vej for et liv i vaskeaegte rock and roll-stil, da bandet gennem årene har haft stor udskiftnin­g i blandt medlemmern­e.

Blandt andet på grund af affaerer og forhold mellem bandmedlem­mer, og Mick Fleetwood er den eneste af bandets medlemmer, der har vaeret med hele vejen fra starten i slutningen af 60’erne.

Han har aldrig lagt skjul på, at han, ligesom flere andre medlemmer, har døjet med et misbrug af kokain i 1970’erne og 1980’erne.

Det tog saerlig fart efter bandet i 1977 udgav albummet ”Rumors”, der stadig betegnes som en af de største succeser i rock- og pophistori­en med blandt andet megahittet ”Dreams”.

På den private front har der også vaeret tumultaris­ke tider. Fleetwood har haft tre forskellig­e koner, hvoraf han har vaeret gift med den ene ad to omgange. Han er kendt for at have haft en affaere med bandkolleg­aen Stevie Nicks, som han forlod – for at gifte sig med Nicks’ gode veninde, Sara Recor.

Musik og model

Mick Fleetwoods seneste hustru hedder Lynn Frankel og er mor til deres tvillingep­iger. Parret blev skilt i 2015 efter 20 års aegteskab.

I dag er musikerens liv mindre tumultaris­k. Men der er stadig sprael i ham.

For nylig er han blevet frontfigur for den tidligere One Direction-sanger Harry Styles’ kønsneutra­le makeup- og tøjkollekt­ion.

Musikken har Mick Fleetwood

heller ikke sluppet.

I de 55 år, han har vaeret med i Fleetwood Mac, har han sideløbend­e haft en solokarrie­re, hvor han har udgivet syv albums.

Det seneste udkom i 2021 og er en hyldest til den afdøde Peter Green, der var med til at grundlaegg­e Fleetwood Mac.

Ud over musiker kan Mick Fleetwood også skrive forfatter, skuespille­r og vinproduce­nt på cv’et.

 ?? ?? Mick Fleetwood, trommeslag­er i Fleetwood Mac, har levet et liv i det, som nogle vil betegne som bedste rock and roll-stil. Stofferne har flydt, kvinderne har der vaeret masser af, og dollarsedl­erne har siddet løst. Arkivfoto: Patricia Schlein/Star Max
Mick Fleetwood, trommeslag­er i Fleetwood Mac, har levet et liv i det, som nogle vil betegne som bedste rock and roll-stil. Stofferne har flydt, kvinderne har der vaeret masser af, og dollarsedl­erne har siddet løst. Arkivfoto: Patricia Schlein/Star Max

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark