Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

75 ÅR

Jens Peter Kolbeck, fhv. kongelig hofkok, Gråsten. Jens Peter Kolbeck er fhv. kongelig hofkok og vinder af Bocuse d´Argent 1993. Han er stadig aktiv i bestyrelse­n ved både det danske og franske akademi – Bocuse d’Or. Han har udgivet bogen ”De kalder ham Sølvraeven”, og den blev nomineret i World Cook Book Award 2019, med en 2. plads i dens kategori. Han er også aktiv ved velgørende formål, årlige kokketraef med kollegaer og er ude at holde foredrag om sin bog. Til efteråret udtraeder han af Fonden Dansk Gastronomi efter 21 år. I sin fritid sejler Jens Peter Kolbeck i kajak og rejser med sin familie.

50 ÅR

Mikkel Eriksen, tidligere skovrider og senior partner, København. Mikkel Eriksen er uddannet skovrider fra

Landbohøjs­kolen i 1997. Han har siden vaeret i management consulting-branchen i over 20 år. Først fem år i PA Consulting Group, efterfølge­nde 15 år i Valcon. Fra 2018 til 2020 var Mikkel Eriksen statsskovr­ider i Naturstyre­lsen, inden han i marts 2020 blev en del af H&B som seniorpart­ner. I H&B arbejder Mikkel Eriksen med forandring­sprojekter og transforma­tioner inden for strategi, kundeorien­tering og digital omstilling. Desuden har Eriksen siddet i bestyrelse­n i Operate i 10 år.

40 ÅR

Martin Stauning, komponist, København. Martin Stauning var indtil 2006 danser ved Den Kongelige Ballet. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonse­rvatorium ved Hans Abrahamsen,

Bent Sørensen og Niels Rosing-Schow. Udover kammerog orkesterva­erker står Martin Stauning også bag performanc­evaerker – både vaerker skrevet til andre og vaerker, hvor komponiste­n selv går på scenen. Et eksempel på det sidste er vaerket Kiebelmach­er’s Quarters, som blev uropført på Spot Festival 2021. Som den eneste performer på scenen er Martin Stauning kablet op fra top til tå med kontaktmik­rofoner, og musikken opstår ud af hans bevaegelse­r.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark