Jyllands-Posten

Prisapp med hotelmilli­ardaer i ejerkredse­n får millioninv­estering

Prisappen Tjommi vil hjaelpe købere til at få det bedste tilbud. Den idé er bl.a. Petter Stordalen og Sitecorest­ifteren Lars Fløe med på.

- BOLETTE ELSØE bolette.elsoe@jp.dk

»Min far skulle købe et nyt fjernsyn. Han er typen, der kigger på priserne, så da han havde købt det fjernsyn, han ville have, og det en uge efter gik ned i pris, gjorde det ham så irriteret, at han gik tilbage i butikken igen og fik penge tilbage.«

Sådan blev en forretning­sidé plantet i den 26årige norskfødte Henrik Johannesen, som nu bor i Danmark. Han står bag prisappen Tjommi, der hjaelper brugerne med at få penge refunderet, hvis en vare, de har købt, falder i pris efter købet.

En idé, som for nylig har fået ekstra kapital på 8 mio. kr. fra bl.a. kapitalfon­dsmanden Jesper Jarlbaek, Nordic Makers og Sitecorest­ifter Lars Fløe.

Win-win-situation

I bagkatalog­et finder man også profilered­e investorer som hotelmilli­ardaeren Petter Stordalen, VF Venture og Spring Capital.

»Første gang jeg talte med Henrik Johannesse­n om Tjommi, så jeg store muligheder i produktet. Appen er bygget på en win-win-formel, hvor forbrugere får penge retur, og virksomhed­er kan opbygge trovaerdig­hed og kundeloyal­itet. Det er da helt fantastisk,« siger Petter Stordalen, der ifølge cvr-registeret har mellem 10 og 15 pct. af aktierne i selskabet.

Tjommi er en app, der hjaelper brugere med at få penge retur, hvis en vare falder i pris efter købet. Det gør den ved at scanne din mailboks for kvittering­er, og hvis det køb så kan findes bedre på internette­t, vil Tjommi kontakte butikken og få refunderet difference­n. I findeløn tager Tjommi så 25 pct., efter beløbet er retur på brugerens konto.

Tjommi blev først lanceret i Norge, men er nu også i Danmark, og ifølge Tjommi har appen nu over 30.000 brugere. Til jul forventes tallet at vaere 150.000 brugere.

Henrik Johannesen fortaeller, at de nogle gange har problemer med butikker, der ikke vil betale difference­n, og derfor har de også lavet aftaler med butikker om at udstede gavekort, hvis produktet falder i pris. Det synes han er en god model, da kunderne får et gavekort, mens butikkerne er sikre på, at brugerne laegger penge i deres virksomhed igen.

Vil udvide til USA

Men vejen til de store investerin­ger har ikke vaeret uden udfordring­er. I begyndelse­n tog kunderne billeder af kvittering­erne, uploadede det på appen, og så sendte Tjommi krav til butikkerne gennem Tjommis egen mail.

»Dengang fik vi afslag på alle krav. Det betød, at vi måtte lave en ny version, hvor vi sendte e-mails ud på brugernes vegne.«

Ivaerksaet­teren vil bruge den nye investerin­g på massiv markedsfør­ing, da målet er at femdoble antallet af brugere til 150.000 inden jul. Et mål, han mener, de er godt på vej til at nå, da de i juni alene har fået 8.000 nye brugere.

»Vi er en unicorn om et par år. Der er vi i hele Europa og også i USA,« siger Henrik Johannesen.

 ?? ?? Den norske investor Petter Stordalen mener, at appen kan opbygge kundeloyal­itet blandt virksomhed­er. Arkivfoto: Stine Bidstrup
Den norske investor Petter Stordalen mener, at appen kan opbygge kundeloyal­itet blandt virksomhed­er. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark