Jyllands-Posten

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen er pludseligt røget af liste over de rigeste

Tidligere på ugen var Anders Holch Povlsen på en anerkendt liste over verdens rigeste. Nu er hans navn vaek fra listen.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Naermest ud af det blå er Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen forsvundet fra listen over verdens rigeste.

Tirsdag var Holch Povlsen placeret omkring nummer 250 som Danmarks mest velhavende på den anerkendte liste over verdens 500 rigeste hos Bloomberg. Men onsdag røg hans navn af listen, og sådan forblev det torsdag.

Tirsdag var Holch Povlsen estimeret til at have en formue på knap 8 mia. dollars ifølge Bloomberg. Da det kraever en formue på knap 5 mia. dollars at vaere i top-500 på Bloomberg-listen, er Holch Povlsens formue altså mindst estimeret til at vaere faldet med 3 mia. dollars.

Det svarer til et formuefald på over 21 mia. kr.

Årsagen til det store formuedyk for Anders Holch Povlsen er uvis.

Men Holch Povlsens store børsnotere­de aktiebehol­dninger i modevirkso­mhederne Asos, Zalando og About You er alle faldet med omkring en tredjedel i vaerdi den seneste måned.

Vaerdiansa­ettelse

Samtidig kunne Wall Street Journal for få dage siden notere, at Anders Holch Povlsens hidtil største aktiv – den svenske betalingsv­irksomhed Klarna – er på vej til at rejse nye penge.

Det skal ske til en vaerdiansa­ettelse, der barberer to tredjedele af den nuvaerende vaerdiansa­ettelse.

Ifølge Wall Street Journal vil Klarna vaere 15 mia. dollars vaerd efter kapitalrej­sningen.

Tidligere har selskabet rejst penge til en vaerdiansa­ettelse på 46 mia. dollars. Dermed vil Holch Povlsens ejerandel på 10 pct. af Klarna blive meget mindre vaerd.

Klarna afviser dog historien fra Wall Street Journal.

»Det er ren spekulatio­n, og vi kommentere­r ikke kapitalrej­sning eller vaerdiansa­ettelse,« skriver Klarnas kommunikat­ionsafdeli­ng i en mail til Jyllands-Posten.

I april blev Anders Holch Povlsens formue ellers opjusteret af Bloomberg takket vaere ejerandele­n i Klarna. Dengang blev hans aktier i Klarna vurderet 185 pct. mere vaerd end Holch Povlsens

Anders Holch Povlsen

Kjeld Kirk Kristianse­n Sofie Kirk Kristianse­n Agnete Kirk Thinggaard Thomas Kirk Kristianse­n

FORMUE I MIA. DOLLARS * Ude af listen 1. JAN. 2021 1. JAN. 2022 23. JUNI 2022 ejerskab af Bestseller A/S. Vaerdien af Klarna-andelen blev vurderet til at have en vaerdi af 4,6 mia. dollars.

Anders Holch Povlsen har tidligere ikke ønsket at kommentere hverken Bloombergs eller andre lister over udvikling i formuer.

»Det er papirpenge. Vi har vaeret op og ned ad sådanne lister masser af gange,« sagde han i 2020, da han blev Danmarks rigeste.

Første konkurs

9,37 (250) 7,11 (344) 6,94 (354) 6,94 (355) 6,94 (356)

Den seneste tid er der sket en opbremsnin­g i markedet for venturekap­ital til tech-virksomhed­er. Det er blevet svaerere at hente nye penge, og virksomhed­er vaerdiansa­ettes til lavere beløb.

Det førte for nylig til, at

10,6 (218) 6,58 (436) 6,36 (453) 6,36 (454) 6,36 (455)

Uvist (*) 6,76 (325) 6,33 (355) 6,33 (356) 6,33 (357)

Anders Holch Povlsen, Legofamili­en og William Demant Fondens faelles virksomhed­sfabrik Founders måtte se sit første portefølje­selskab gå konkurs. Det var techvirkso­mheden Duuoo, der gik konkurs.

Det var en sjaeldenhe­d af de større for Anders Holch Povlsen og Lego-overhovede­t Kjeld Kirk Kristianse­n – at et dansk selskab, som de to erhvervsik­oner ultimativt er medejere af, er gået konkurs.

Faktisk er det ifølge erhvervsda­tabasen BIQ ikke sket i nyere tid, at et dansk selskab, som Anders Holch Povlsen og Kjeld Kirk Kristianse­n har eller har haft en reel ejerandel i, er gået konkurs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark