Jyllands-Posten

Jyske og Vestas endte i bunden på en rød dag, mens Unibrew strøg til tops

-

Bank-aktierne indtog sammen med Vestas bunden af eliteindek­set torsdag, hvor Royal Unibrew førte an i den modsatte ende af indekset med en stigning. Samlet faldt C25-indekset 0,66 pct. til 1.554,96.

Her var bankerne udsat, fordi renterne – isaer i Europa – har vaeret nedadgåend­e. Samtidig har den stigende inflation og frygten for en foreståend­e recession ramt de selskaber, der er saerligt bundet op på forbrug.

Fra morgenstun­den landede der PMI-tal, der beskriver indkøbsche­fernes syn på økonomien og aktivitete­n, fra Tyskland, og de skuffede over hele linjen. Også de amerikansk­e tal, der blev offentligg­jort senere på dagen, faldt mere end ventet.

Torsdag var der isaer hug til bankerne, og Jyske Bank indtog bunden af C25-indekset med et fald på 5,6 pct. til 363,50 kr. Nordea var også tynget af et fald på 3,1 pct. til 64,99 kr., mens Danske Bank var med i bunden med et minus på 2,6 pct. til 105,45 kr. Det er isaer de faldende renter, der retter spotlyset mod bankerne, fordi det går ud over deres indtjening.

De cykliske aktier var udsat torsdag, og det ramte A.P. MøllerMaer­sk, hvis B-aktie faldt 2,1 pct til 16.535 kr. Siden månedens begyndelse har aktien smidt i omegnen af 20 pct., bemaerkede Mads Zink, der er chefhandle­r i Danske Bank.

»Det er voldsomt at se, og der er ikke noget, der kan forklare, hvorfor den skal så meget ned. Det er på få uger,« siger han og uddyber, at det formentlig skyldes frygten for, at recession vil ramme sektoren.

Også Vestas er under pres, og det kan haenge sammen med, at udgangen af kvartalet naermer sig, uden at selskabet er i naerheden af at have annonceret den maengde ordrer, som markedet venter.

»Derfor vil Vestas vaere i fokus den naeste uge,« siger Mads Zink. Aktien faldt 3,7 pct. til 168,14 kr. Noble Corporatio­n, som Maersk Drilling planlaegge­r en fusion med, har fået underskrev­et en aftale om at saelge fem rigge, der er nødvendige for at selskabet kan få godkendt sammenlaeg­ningen af de britiske konkurrenc­emyndighed­er.

Det meddelte Maersk Drilling torsdag eftermidda­g, hvilket var umiddelbar­t efter, at de britiske myndighede­r udskød sin endelige afgørelse til den 1. september.

Maersk Drilling venter, at fusionen kan vaere på plads senest inden udgangen af 3. kvartal i år.

Aktien faldt 5 pct. til 321,20 kr. B&O har de senere år vaeret ramt af den ene globale krise efter den anden. Interne opgørelser viser, at stigende fragtprise­r, mangel på komponente­r, krigen i Ukraine og de kinesiske nedlukning­er har sendt audio- og videokonce­rnen en ekstra regning på 200 mio. kr. i 2021/ 22-regnskabet, som sluttede med udgangen af maj, skriver Finans. B&O dykker 2,3 pct. til 13,59 kr. SAS-piloterne skulle efter sigende også bejle til Ryanair for at få en overenskom­staftale i hus, alt imens fagforenin­gen har varslet strejke over for SAS. Det fremgår af en sms, som Berlingske Business er i besiddelse af.

SAS-aktien faldt 5,7 pct. og har tabt over 50 pct. siden årets start.

Der var analysenyt til DFDS, der fik genoptaget daekningen hos Danske Bank med anbefaling­en "køb" og et kursmål på 300 kr. for aktien. Aktien steg 0,8 pct. til 222,40 kr. Schouw & Co. fik saenket kursmålet hos SEB til 665 kr. fra 690 kr., men anbefaling­en er fortsat "køb", fremgår det af Bloomberg News. Aktien faldt 2,2 pct. til 471 kr. NNIT, der onsdag annoncered­e salget af sin Hybrid Cloud Solutions-forretning­senhed, fik torsdag haevet anbefaling­en hos Danske Bank til "køb" fra "hold". Kursmålet blev sat op til 120 kr. fra 87 kr.

Aktien steg 1,3 pct. til 75,90 kr.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark