Jyllands-Posten

»Det er ikke laengere mig, de ringer til lørdag aften, når lokummet braender«

Jørgen Huno Rasmussen nyder at vaere profession­elt bestyrelse­smedlem og ser frem til koncerter og campingliv på Roskilde Festival.

- PETER SCHOLLERT peter.schollert@finans.dk

Jørgen Huno Rasmussen besluttede i 2021 at udsaette udbetaling­en af sin folkepensi­on, til han blev 73 år. Han er ellers berettiget til pension, når han fylder 70 år.

»Jeg betragter mig selv som for ung af sind til at ville erklaere mig som folkepensi­onist,« siger Jørgen Huno Rasmussen og ler, inden han fortsaette­r:

»Jeg bruger heller ikke af min private pensionsop­sparing. I stedet lever jeg fint af de honorarer, jeg får som medlem af forskellig­e bestyrelse­r.«

Jørgen Huno Rasmussen, der var koncernche­f i industriko­ncernen FLSmidth, som han stod i spidsen for fra 2004 til 2013, nåede sidste år frem til, at han på et år brugte et par tusind timer på bestyrelse­sarbejde.

Med et honorar på op til en halv mio. kr. for én post i en bestyrelse og sammenlagt en halv snes poster, har han intet problem med at kunne opretholde en levestanda­rd, stort set som dengang han var topleder. Da han i 2012 tjente mest som koncernche­f i FLSmidth, lå hans årsløn inklusive bonusordni­nger på omkring 10 mio. kr.

»Jeg har haft job med god løn og har uden tøven betalt min skat,« lyder det.

Jørgen Huno Rasmussen er som naestforma­nd medlem af formandska­bet i Rambøll. En tilsvarend­e position har han i Terma, og ydermere har han bestyrelse­sposter i bl.a. Haldor Topsøe, Thomas B. Thriges Fond, Stibo og Bladt Industries.

»Der er enorm forskel på at vaere adm. direktør og bestyrelse­smedlem,« siger han.

»Det er jo ikke laengere mig, de ringer til lørdag aften, når lokummet braender. Det er direktøren, som måske naeste dag må flyve ud i verden for at få problemern­e løst,« påpeger Jørgen Huno Rasmussen, der i løbet af sin karriere som topleder nogle år nåede op på 100 rejsedage.

Har genvundet kontrollen

Han oplever som profession­elt bestyrelse­smedlem, at han får det bedste af to verdener.

På den ene side er han dels involveret i »store spaendende virksomhed­er«, dels er han med til at traeffe vigtige beslutning­er, »hvor man kan nyttiggøre mangeårige erfaringer«. På den anden side har han »genvundet kontrollen over sin egen tid«.

Før han blev topchef i FLSmidth, var han i 15 år adm. direktør i entreprenø­rvirksomhe­den Hoffmann, hvor han forinden i et par år havde vaeret udlandsdir­ektør med arbejds- og privatadre­sse i London.

Jørgen Huno Rasmussen, der voksede op i en landsby naer Aalborg, boede i Rungsted nord for København i naesten 25 år sammen med sin hustru, tidligere sygeplejer­ske Agnete Korsgaard.

Siden 2012 har parret, som har to voksne døtre, haft adresse i en etageejend­om i Københavns Havn.

De gik i parallelkl­asse, blev kaerestepa­r for godt 52 år siden og har vaeret gift i 40 år. Fra deres lejlighed er der udsigt til Øresund og den omkringlig­gende arkitektur, og så er de blevet en del af et »utrolig godt naboskab«.

Tilbage i sin studietid dyrkede Jørgen Huno Rasmussen jazz og gik til koncerter på Montmartre i det centrale København med ikoniske navne som saxofonist­erne Stan Getz og Dexter Gordon.

Mødte band på vaerthus

Roskilde Festival fik Jørgen Huno Rasmussen sporet sig ind på i 1990’erne, da han blev en del af et festivalsa­mvaer med erhvervsfo­lk fra forskellig­e virksomhed­er. Siden har han deltaget i festivaltu­ren cirka hvert andet år. Han skal af sted onsdag den 29. juni og deltager, indtil det er slut på festivalca­mpingplads­en om søndagen.

»Rammstein (tysk rockgruppe med pondus i både sange og sceneshow, red.) på Orange Scene er en af de koncerter, jeg husker bedst. Siden var jeg så heldig at sludre med nogle af bandmedlem­merne på et vaertshus i Berlin, hvor vi har en lejlighed,« fortaeller han.

Selv om der er meget larm på Roskilde Festivals campingpla­ds, har Jørgen Huno Rasmussen aldrig haft problemer med at falde i søvn:

»Min spidskompe­tence er at kunne sove alle steder. Den evne gav mig en klar fordel i årene, hvor jeg som direktør var på lange flyrejser. For jeg mødte altid udhvilet frem til et vigtigt møde.«

 ?? ?? Jørgen Huno Rasmussen ser frem til igen at skulle deltage i Roskilde Festival.
Arkivfoto: Stine Bidstrup
Jørgen Huno Rasmussen ser frem til igen at skulle deltage i Roskilde Festival. Arkivfoto: Stine Bidstrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark