Jyllands-Posten

Politiet roser koncertpub­likum og vender kritikken indad

Trafikken kunne have vaeret håndteret bedre i forbindels­e med Rammstein-koncerten onsdag aften i Aarhus, mener Østjylland­s Politi.

- HENRIK GRØNVALD henrik.groenvald@jp.dk

En meget positiv oplevelse med mange glade mennesker.

Sådan lyder politiets overordned­e vurdering af onsdagens koncert med tyske Rammstein på Ceres Park i Aarhus.

Mens de politimaes­sige opgaver ved og inde på stadion var meget begraensed­e, var situatione­n på vejnettet omkring Ceres Park imidlertid kaotisk i timerne op til koncerten. Allerede midt på eftermidda­gen steg trafiktryk­ket ind mod Kongelunde­n i det sydlige Aarhus.

»Der er noget laering – også for os i politiet i forhold til samarbejde­t med kommunen og arrangøren af koncerten,« erkender politiinsp­ektør Jesper Bøjgaard Madsen, Østjylland­s Politi.

Lukkede helt til

Allerede midt på eftermidda­gen holdt biler i kø helt ud til indfaldsve­jen Åhavevej fra motorvejen, mens trafikken på Skanderbor­gvej og Marselis Boulevard ifølge vagthavend­e hos Østjylland­s Politi onsdag eftermidda­g blev betegnet som »fuldstaend­ig håbløs.«

»Det lader til, at der blev ledt al for megen trafik ind på Marselis Boulevard. Også de bilister, som skulle parkere på travbanen. Hvis man tastede Aarhus Travbanes adresse ind i sin gps, så ville man blive ledt ind ad Marselis Boulevard. Den var i forvejen presset af myldretid og trafik til og fra Molslinjen, så det lukkede helt til,« fortaeller Jesper Bøjgaard Madsen.

»Der skulle have vaeret noget skiltning eller personale, som kunne stå og anvise, at man skulle dreje fra for at komme en anden vej om på travbanen,« erkender politiinsp­ektøren.

Situatione­n blev dog bedre først på aftenen, fortaeller politiinsp­ektøren.

»Det lykkedes heldigvis at få det løsnet og få folk på plads til koncerten, og trafikante­rne og beboerne i området har vaeret meget positive i deres dialog med politiet. Det var meget rart, selv om vi ikke havde forberedt os godt nok.«

Kaerlighed i luften

Bylivschef Kim Gulvad, Teknik og Miljø, mener dog, at trafikafvi­klingen forløb »forbavsend­e godt« henset til det store antal biler og turistbuss­er, som alle skulle det samme sted hen.

»Ifølge de tilbagemel­dinger jeg har fået, så der var egentlig både kaerlighed og tålmodighe­d i luften. Men selvfølgel­ig skal vi, som vi altid gør ved store events, evaluere om noget kan gøres bedre. Som vi eksempelvi­s også gør med Northside Festival,« siger Kim Gulvad.

Aarhus Kommunes cityassist­enter uddelte 134 p-afgifter i et større område omkring stadion – hvoraf en stor del var til tyskindreg­istrerede køretøjer.

»Jeg har hørt, at der var flere end 10.000 tyskere til koncerten. Det handler om at parkere på fortove, i skov og overtraede­lse af de almindelig­e gaengse parkerings­love,« siger Kim Gulvad.

To anholdt

I forbindels­e med selve koncerten var der kun to sager for ordensmagt­en.

Ved 17.30 tiden blev en 32årig mand tilbagehol­dt af vagter, fordi han opførte sig aggressivt. Da politiet kom til stedet, spyttede han på en betjent og råbte skaeldsord efter en anden. Den resultered­e i en sigtelse for vold og fornaermel­ig tiltale mod polititjen­estemand.

En 55-årig mand, der var blevet smidt ud fra pladsen efter at have opført sig aggressivt over for personalet, blev også anholdt, da han naegtede at oplyse sit navn og sin adresse til politiet.

»Vi glaeder os over, at det var en meget positiv oplevelse med koncerten og at folk var glade. Det var det vigtigste,« siger Jesper Bøjgaard Madsen.

Ifølge de tilbagemel­dinger jeg har fået, så var der egentlig både kaerlighed og tålmodighe­d i luften. KIM GULVAD, BYLIVSCHEF, TEKNIK OG MILJØ, AARHUS KOMMUNE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark