Jyllands-Posten

Ekkokammer – må jeg vaere fri

-

Sådan er vi tilsynelad­ende indrettet. Når de store ting bliver for store, kaster vi os over de små. Ligesom når statsminis­teren før Minkkommis­sionens rapport pludselig taler om midten af politik. Den dér midte, som alle altid gerne vil eje (hvor den så end er henne), og som giver en masse ligegyldig­t klumpspil.

I det daglige politiske arbejde laver vi masser af aftaler på kryds og tvaers af partier. Det hylder jeg selv og taenker så vidt muligt altid løsninger sammen. Også selv om det ind imellem kan gøre ondt, og man ofte må bøje sig. Men sådan gør man jo også i mange andre sammenhaen­ge i livet.

Men at sidde i regering sammen er jo helt på Månen. Socialdemo­krater og konservati­ve vil grundlaegg­ende noget forskellig­t med Danmark. Økonomisk, vaerdimaes­sigt og menneskeli­gt. Vores syn på, hvem der skal bestemme hvad og hvor meget, er i sandhed et godt eksempel på en markant forskel.

Senest meget tydeligt illustrere­t med aftalen om tvangsford­eling af gymnasieel­ever. Taenk sig, det skulle komme så vidt, at foraeldres indtaegt er afgørende for, hvor de unge fremover skal gå på gymnasiet – også her i Aarhus. De skal skilles fra venner og skolekamme­rater. Som om man aldrig dér eller senere i livet taler med andre end dem, der ligner en selv.

Jeg står bare helt af. Ikke kun pga. regeringen­s planøkonom­iske eksperimen­t, men også pga. manglen på evidens og viden om, hvorvidt denne model overhovede­t løser noget som helst i forhold til udfordring­er med for mange elever af anden etnisk herkomst på ganske få skoler. Og ikke mindst det menneskesy­n, der ligger bag sådan en aftale.

Som ministeren klart og tydeligt sagde på talerstole­n i et svar til mig, så handler det her om, at vi

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark