Jyllands-Posten

Ny assistentt­raener i Bakken Bears skal hjaelpe med at nå klubbens mål

Han er en altmuligma­nd og har erfaring fra Europas bedste basketliga. Nu skal Florian Wedell vaere assistentt­raener i Bakken Bears.

- LAURA NISSEN laura.nissen@jp.dk

Begyndelse­n af den kommende saeson bliver afgørende for Aarhus-holdet Bakken Bears.

Det er nemlig her, holdet skal spille om at kvalificer­e sig til Basketball Champions League, hvor de bedste hold i Europa kaemper om at blive mestre. Og netop den kvalifikat­ion er saesonens altoversky­ggende mål, fortaeller cheftraene­r Anders Sommer.

»Der er virkelig noget på spil fra begyndelse­n. Efter kvalifikat­ionen sidste år føltes det naesten, som om vi havde spillet en lille saeson. Hvis man spørger bookmakern­e, er vi nok ikke favoritter­ne til at kvalificer­e os, men vi har gjort det før, så vi tror på det,« siger han.

To gange tidligere har Bakken Bears kvalificer­et sig til Champions League – i saesonerne 16/17 og 20/21. I den seneste saeson kvalificer­ede Bakken Bears sig ikke, men spillede i stedet Fiba Europe Cup – niveauet under Champions League. Her nåede de en kvartfinal­e.

Nu vil klubben tilbage i Champions League og bevise, at de hører til blandt de bedste. Og til at hjaelpe med at indfri det mål, kommer der en ny mand i traener-teamet; Florian Wedell, der skal vaere assistentt­raener.

»Vi har brug for en, der både kan vaere nørden, der har styr på video, og som samtidig er dygtig til at analysere spillet. Og ikke mindst en, der er god med spillerne på gulvet og kan danne relationer. Det er en svaer profil at finde, men Florian er skarp på alle punkterne. Hans grundighed, flid og hans ønske om, at vi skal lykkes med det her, bliver en stor hjaelp,« siger Anders Sommer.

Den 30-årige Florian Wedell kommer fra et job i den tyske klub Bayern München, hvor han har vaeret ungdomstra­ener i 10 år. Den seneste saeson har han fulgt førstehold­et i Euroleague, som er den staerkeste turnering i Europa.

»Han har erfaring med, hvordan de har gjort det i en topklub med mange flere ressourcer. Derfor kan han bidrage til, hvad det naeste skridt kan vaere for os, og hvor de lavthaenge­nde frugter er. Vi vil gerne have nogen ind, som kan vaere med til at rykke os og udfordre os,« siger Anders Sommer.

Tippet af af kollega

Faktisk blev han allerede gjort opmaerksom på den unge tysker sidste år, da Anders Sommer selv blev forfremmet til cheftraene­r, og der derfor skulle findes en ny assistentt­raener.

Det var Anders Sommers gode ven, der er assistentt­raener i Alba Berlin, der pegede på Florian Wedell, som et godt bud.

Men på det tidspunkt var processen med David Gomez allerede så langt, at valget faldt på ham i sidste ende.

Men nu skal David Gomez til Japan for at vaere assistentt­raener i klubben Shiga Lakestars, og Anders Sommer taenkte straks på Florian Wedell. Og det lader til, at interessen har vaeret gensidig, for allerede inden cheftraene­ren nåede at skrive til ham, havde Florian Wedell skrevet til Anders Sommer.

»Vi er ved at danne os et navn, hvor folk, der følger med i europaeisk basketball, godt ved, hvem vi er. Florian har ambitioner om at blive profession­el traener, og så handler det om at udvikle sig og få noget ansvar. Vi er en klub, der rykker sig og er med der, hvor det er sjovt – alle traenere synes, det er fedt at spille på det højeste niveau i Europa,« siger Anders Sommer.

Schnitzel og asparges

Florian Wedell tjekker alle bokse, når det kommer til erfaring, og han er også ved at tage en traenerudd­annelse. Men det var alligevel ikke det, der endte med at vaere udslagsgiv­ende.

»Noget af det vigtigste for mig er det menneskeli­ge. Man skal arbejde taet sammen og bruge meget tid med hinanden, så kemien er virkelig vigtig,« siger Anders Sommer.

Derfor tog han også først den endelige beslutning efter at have delt en klassisk tysk frokost med Florian Wedell. Over wienerschn­itzel og hvide asparges talte de to om basketball, uddannelse, løst og fast, og selv om Anders Sommer normalt er typen, der godt kan lide at sove på en stor beslutning, var han helt sikker efter frokosten. Florian Wedell skulle vaere den nye assistentt­raener i Bakken Bears.

Tyvstart

Heldigvis var tyskeren enig, og selv om han først starter officielt i Bakken Bears i begyndelse­n af august, er han allerede tyvstartet lidt.

»Han viser allerede sin passion og sin iver. Han har lige afsluttet sin saeson i Bayern München og med det tyske ungdomslan­dshold, og der ville de fleste nok have brug for en pause. Men Florian skriver til mig dagligt om nye spillere og spørger, om der er noget nyt, han skal lave. Så han er i hvert fald klar til at bidrage alt det han kan.«

Hvis man spørger bookmakern­e, er vi nok ikke favoritter­ne til at kvalificer­e os, men vi har gjort det før, så vi tror på det. ANDERS SOMMER, CHEFTRAENE­R, BAKKEN BEARS

 ?? ?? »Vi har brug for en, der både kan vaere nørden, der har styr på video, og som samtidig er dygtig til at analysere spillet,« siger Bakken Bears' cheftraene­r, Anders Sommer.
Foto: Brian Karmark
»Vi har brug for en, der både kan vaere nørden, der har styr på video, og som samtidig er dygtig til at analysere spillet,« siger Bakken Bears' cheftraene­r, Anders Sommer. Foto: Brian Karmark

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark