Jyllands-Posten

Det nye Sydhavnen begynder at tage form

Med byggeriet af Danmarks højeste traehus sat i gang er en helt ny bydel i Sydhavnen nu ved at rejse sig. Her er en oversigt over de kommende bygninger og beboere.

- JØRGEN RYE jorgen.rye@jp.dk

er lagt nogle steder men der er stadig lang vej op.

Sydhavnens bygninger rejser sig så småt, og forude venter tre-fire års byggeaktiv­itet, inden alt er indflytnin­gsklart.

A. Enggaard står for størstedel­en af området, og selskabets salgs- og udviklings­chef Peter Thorsgaard oplyser, at bygningen ud mod Spanien (nr. 1 på oversigten) og bygningen, der bl. a. skal huse spillested­et Train (nr. 3/4 på oversigten) først vil stå klar i 2026, mens de øvrige ventes klar i løbet af 2025.

Som det fremgår af oversigten, skal der vaere hotel to steder i Sydhavnen, men ifølge Peter Thorsgaard offentligg­øres det først til efteråret, hvilke hoteller, der er tale om.

Område med liv

Som det fremgår af oversigten, flytter kulturen også ind i den nye bydel med spillested­et Train, der tidligere har meldt ud, at man vil bygge et større spillested, der kan tage 1.500 tilskuere mod de nuvaerende 1.000.

I samme bygning flytter Lydbyen ind, der bl. a. består af en raekke af de studier, som i øjeblikket har midlertid plads i den sydlige del af Sydhavnen. Dertil skal laegges Det Jyske Kunstakade­mi, der flytter fra Mejlgade til laenge ønskede nye lokaler, og i samme område bliver der også plads til Aarhus Billedkuns­tcenter.

Peter Thorsgaard har tidligere i JP Aarhus betonet, at området skal blive en ny, spaendende bydel, der kombinerer kultur, erhverv og hoteller.

»Sydhavnen skal vaere et område med liv, der ikke bare lukker kl. 16, men hvor der også sker noget om aftenen. Der kommer til at ske noget på Sydhavnen, og vi har store forventnin­ger til, at det bliver et spaendende og kreativt område,« har han udtalt.

Nabobygnin­gen til Danske Bank er udviklet af PFA, Kilden & Hindby og Lendager Arkitekter, og her er gravemaski­nerne netop gået i gang med fundering af Danmarks højeste traehus - eller hybridhus, om man vil - som efter planen skal stå klar i 2024.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark