Jyllands-Posten

Normal-stifter har tjent millioner på salg af andele i kaeden

Seneste årsregnska­b fra Torben Mouritsens holdingsel­skab viser en bundlinje med et trecifret millionbel­øb.

- NICOLINE NOE nicoline.noe@jp.dk TORBEN MOURITSEN, STIFTER, NORMAL

Torben Mouritsen tjente et trecifret millionbel­øb i 2021, viser et nyt regnskab fra Normal-stifterens private holdingsel­skab.

Regnskabet afslører et overskud på knap 132 mio. kr. Det kommer, efter at Torben Mouritsens ejerandel i Normal i fjor gik fra mellem 10 og 14,99 pct. til mellem 5 og 9,99 pct. ifølge cvr-registeret.

I samme ombaering, som Torben Mouritsens ejerandel i Normal blev mindre, blev Bestseller-ejer Anders Holch Povlsens ejerandel større.

Holch Povlsens reelle ejerandel i Normal gik fra 67 til 71 pct. den dag, Torben Mouritsens ejerandel blev mindre.

I 2014 afgav Torben Mouritsen magten i virksomhed­en, da Anders Holch Povlsen købte sig ind i kaeden med 25 pct. af aktierne. I dag er Holch Povlsen altså majoritets­aktionaer.

Hul i markedet

Med stiftelsen af Normal har Torben Mouritsen fundet et hul i markedet, og det er gået staerkt siden etablering­en af den første butik, som slog dørene op i Silkeborg i 2013.

Kaeden har i dag knap 400 butikker i Danmark, Norge, Sverige, Holland, Frankrig og Finland.

For regnskabså­ret 2021 kunne Normal fremvise en bundlinje på 275 mio. kr og en omsaetning på 2,96 mia. kr.

Kaeden har haft en ubestridel­ig succes med at saelge varer til discountpr­iser. Sortimente­t laegger sig op ad den type varer, man kan finde i bl.a. Matas’ butikker.

I forhold til vores sortiment er der et begraenset overlap, men vi følger da med i, hvilke priser Dollarstor­e saelger varerne til i Danmark.

Konkurrent på markedet

Nu er der imidlertid kommet en udfordrer på det danske marked.

Det drejer sig om den svenske kaede Dollarstor­e, som gjorde sin entré i begyndelse­n af året. Dengang sagde Torben Mouritsen, at man fra Normals side holder et vågent øje med kaeden.

»Jeg kender Dollarstor­e fra Sverige, hvor kaeden er kendt for at placere sig i områder, som man skal køre til. Vi har andre typer beliggenhe­der i Normal. I forhold til vores sortiment er der et begraenset overlap, men vi følger da med i, hvilke priser Dollarstor­e saelger varerne til i Danmark.«

Torben Mouritsen har ikke ønsket at kommentere det nye regnskab fra sit holdingsel­skab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark