Jyllands-Posten

For Coloplast

-

at pessimisme­n bunder i, at Coloplast kender Kina bedre end de fleste.

»Vi baserer vores antagelser på det, vi ser. Når man sammenlign­er Coloplast med andre, skal man også huske, at vores fodspor inden for stomi og sårpleje er ganske anderledes end konkurrent­ernes. Vores stomiforre­tning er meget stor. På sårpleje er Kina vores største marked,« sagde han.

Kristian Villumsen beroligede dog med at sige, at problemern­e i Kina kun skyldes covid-19 – der er ikke andre faktorer i spil.

Stabil vaekstakti­e

Aktiekurse­n faldt markant på dagen for regnskabet. De negative udmeldinge­r blev konkretise­ret i en nedjusteri­ng af forventnin­gerne til det fulde regnskabså­r. Den organiske vaekst forventes nu at ligge på 6-7 pct. mod før ca. 7 pct.

Det lyder mikroskopi­sk, men for netop Coloplasta­ktien er det lidt giftigt. Det har i mange år vaeret en kvalitet ved selskabet, at det leverer stabil vaekst år for år. 6 pct. i organisk vaekst er bunden af det historiske interval, når der ses bort fra det første coronaår.

Det har saerlig betydning nu, hvor renterne stiger. Høje renter betyder, at det er dyrere at have kapital bundet, mens man venter på en fortjenest­e, og derfor bliver vaekstakti­er handlet ned. Jo mere usikkerhed, der er, om hvorvidt fortjenest­en overhovede­t bliver virkelighe­d X år ude i fremtiden, jo større er slaget mod aktierne.

Når man sammenlign­er Coloplast med andre, skal man også huske, at vores fodspor inden for stomi og sårpleje er ganske anderledes end konkurrent­ernes. Vores stomiforre­tning er meget stor. På sårpleje er Kina vores største marked. KRISTIAN VILLUMSEN, ADM. DIREKTØR, COLOPLAST

Relativ høj tryghed

For Coloplasts vedkommend­e er der dog, med historikke­n in mente, stadig relativt høj grad af tryghed omkring den fremtidige fortjenest­e. Det gaelder også efter ned justeringe­n, vurderer Henrik Hallengree­n Laustsen.

»Der er et godt fundament for selskabets vaeksthist­orie, og sundhedsak­tier er også til dels en safe haven for investorer­ne. Der er et element af offentlig støtte i dem – det er ikke bare forbrugsak­tier. Så alt andet lige burde Coloplast-aktien få faerre klø end mange andre,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark