Jyllands-Posten

Trods forsøg på politisk røgslør blev privatiser­ing af veje alligevel vedtaget

Borgere, der tidligere har haft kommunen til at varetage vedligehol­delsen af den vej, de bor på, skal nu selv stå for det.

- STEFFEN WICH JESPER KJELDSEN

I onsdags vedtog byrådet indstillin­gen om harmoniser­ing af veje. Harmoniser­ing omhandler kort fortalt på ikke-kommunespr­og: Borgere, der tidligere har haft kommunen til at varetage vedligehol­delsen af den vej, de bor på, skal nu selv stå for det.

Dette er set i bl.a. Holstebro Kommune, og man vidste godt, at harmoniser­ing ikke var en populaer beslutning, da dette betyder, at folk skal engagere sig i vejlaug og ligeledes bidrage økonomisk dertil. Alligevel blev det en del af budgetforl­iget fra 2014, hvor der står:

»Forligspar­tierne er enige om, at Teknik og Miljø igangsaett­er en proces, så de konkrete planer for nedklassif­icering af boligveje i Aarhus Kommune kan offentligg­øres i løbet af 2015.«

Nedklassif­icering skal i denne sammenhaen­g forstås som harmoniser­ing.

Med i budgetforl­iget var bl.a. Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslist­en.

Man kan naturligvi­s vaere enig eller uenig i beslutning­en om harmoniser­ing af veje.

I Socialdemo­kratiet har vi respekt for de borgere, der mener noget andet, og de skal selvfølgel­ig vejledes i, hvordan de kan klage deres sag, hvis de altså ønsker dette. Vi har dog fra starten vaeret tydelige om vores standpunkt. Det samme kan man ikke sige om Venstre og DF til trods for budgetforl­iget.

For ved onsdagens byrådsmøde skulle der pludselig stemmes om emnet i byrådssale­n. Et lidt besynderli­gt og ufinansier­et aendringsf­orslag fra DF blev bragt til afstemning­en. Dette omhandlede, at Aarhus Kommune skulle garantere for dele af vejens stand i op til fem år mere, end indstillin­gen lød på. Derudover mente DF, at byrådet skulle tage stilling til harmoniser­ingen løbende. Vi mener, at en orienterin­g er på sin plads.

Forligspar­tierne Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslist­ens vikar, Solveig Munk, stemte for aendringsf­orslaget. AEndringsf­orslaget blev nedstemt af de ansvarlige partier og Thure Hastrup fra Enhedslist­en.

Pointen i denne sag er, at Dansk Folkeparti og Venstre har ladet de berørte borgere forstå, at de er imod harmoniser­ing, det har vi bl.a. set på sociale medier og i valgkampen, hvor V-høvding Budde måtte banke egne, lidt for letsindige, venstrefol­k på plads og påminde dem om det budgetforl­ig, de var en del af.

Trods forsøg på afstemning­srøgslør endte det i onsdags alligevel med, at V, DF og Ø stemte for. Det er sådan set godt, for pengene er jo brugt.

De borgere, der forventede andet af Venstre og Dansk Folkeparti, kan nu se, at der ikke var tale om andet end sniksnak.

En aftale er en aftale, og derfor skal man ikke lade sig forblinde af rynkede øjenbryn og forstående paroler.

Venstre og Dansk Folkeparti stemte for harmoniser­ing af vejene og tak for det.

medlem af Teknisk Udvalg (S) medlem af Teknisk Udvalg (S)

 ?? ?? Socialdemo­kratiet har respekt for de borgere, der er uenige i beslutning­en om harmoniser­ing af veje, og de vil kunne blive vejledt, hvis de ønsker at klage, anfører Steffen Wich og Jesper Kjeldsen. Arkivfoto: Anita Graversen
Socialdemo­kratiet har respekt for de borgere, der er uenige i beslutning­en om harmoniser­ing af veje, og de vil kunne blive vejledt, hvis de ønsker at klage, anfører Steffen Wich og Jesper Kjeldsen. Arkivfoto: Anita Graversen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark