Jyllands-Posten

Haekkerup har fået ”uventet” direktørpo­st

Nick Haekkerup er nu kommet i berøring med det private erhvervsli­v gennem et selskab med Carlsberg som hovedaktio­naer.

- NICOLINE NOE nicoline.noe@jp.dk

Det trak overskrift­er, da nu tidligere justitsmin­ister Nick Haekkerup i maj meldte ud, at han forlod dansk politik. Overraskel­sen fik et ekstra nøk, da begrundels­en var en stilling som direktør i Bryggerifo­reningen.

Nu viser det sig, at en del af jobbeskriv­elsen også inkluderer en direktørpo­st i Dansk Retursyste­m Holding, som Carlsberg er hovedaktio­naer i, og som ejer størstedel­en af Dansk Retursyste­m.

»Jeg var ikke klar over, at der også var en plads til mig i Dansk Retursyste­m Holding. Det er en helt ny verden – i saerlig grad for mig, fordi jeg skifter fra den politiske branche til en branche, som på mange måder er ny for mig. Så jeg har en meget, meget stejl laeringsku­rve for tiden, kan jeg roligt sige,« fortaeller Nick Haekkerup om sin første tid foreningen.

Han forklarer, at det er helt fast kutyme, at direktøren for Bryggerifo­reningen indgår i direktione­n i holdingsel­skabet:

»Konstrukti­onen har man haft så laenge, som jeg ved, og i øvrigt giver den rigtig god mening, fordi bryggerier­ne har en stemme ved indsamling­en af deres affald.«

Carlsberg ejer selskabet sammen med Royal Unibrew og Thisted Bryghus.

Men det er ikke noget, der bekymrer Nick Haekkerup, at holdingsel­skabet er ejet af enkelte virksomhed­er, da baggrunden for det private ejerskab er historisk.

Dansk Retursyste­m blev stiftet i 2000 som et aktieselsk­ab med fire ejere. Dengang var det Thisted Bryghus, Royal Unibrew, Carlsberg og Albani. Da virksomhed­erne stiftede selskabet, blev det sikret i en bekendtgør­else, at pantsystem­et skulle vaere et nonprofit-selskab.

»Ambitionen er en 100 pct. genanvende­lse,« siger Nick Haekkerup.

Ifølge ham følger der ikke et vederlag med stillingen, i så fald vil det gå til Bryggerifo­reningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark