Jyllands-Posten

Ny chef i Ejendomdan­mark: »Vi må ikke blive skingre og skaelde ud«

Peter Stenholm er blevet adm. direktør i organisati­onen Ejendomdan­mark. Han vil saette det politiske lobbyarbej­de, den grønne agenda og digitalise­ring i fokus.

- NIELS SANDØE niels.sandoe@finans.dk

Peter Stenholm var som medlem af direktione­n af hedengangn­e Dansk Byggeri med til at få håndvaerke­rfradraget lobbyet op på den politiske dagsorden.

Nu er han blevet adm. direktør i interesseo­rganisatio­nen Ejendomdan­mark og har en øget berøringsf­lade med det politiske miljø som en af sine toppriorit­eter.

Hans udgangspun­kt er de politiske vinde, som i de senere år har virket hårde for de omkring 5.000 ejere og administra­torer af udlejnings­ejendomme, der udgør Peter Stenholms medlemsska­re.

Mest iøjnefalde­nde er det såkaldte Blackstone-indgreb. Det blev sat i verden for at forhindre kapitalsta­erke investorer i at opkøbe og renovere udlejnings­ejendomme med det formål at skrue huslejen i vejret.

Dernaest fulgte vedtagelse­n af den endnu ikke konkret udformede lagerbeska­tning, der fra naeste år løbende vil beskatte ejendomsej­ere af de skønnede vaerdistig­ninger på deres ejendomme.

»Vi er imod lagerbeska­tning. Det har vi udtrykt og raset over,« siger Peter Stenholm.

»Men vi er ikke politiske analfabete­r, så nu handler det om at søge indflydels­e omkring udformning­en af ordningen for at begraense skaden.«

Den 56-årige jurist har som udgangspun­kt sat sig tre mål for interesseo­rganisatio­nens virke over for politikern­e på Christians­borg:

»Vores politiske varetagels­e skal understøtt­es af empiri og data. Vi må ikke blive skingre og skaelde ud. Og endelig skal vi komme med forslag til løsninger.«

Når det gaelder bredere emner, er det den grønne omstilling og digitalise­ring, der står øverst på dagsordene­n.

Har rejst rundt i landet

Det første skyldes, at den eksisteren­de bygningsma­sse står for omkring 40 pct. af den danske CO2-udledning. Det andet, fordi en øget digitalise­ring kan gøre livet nemmere for såvel lejere som udlejere.

Tidligere var Peter Stenholm chef for interesseo­rganisatio­nen DI Byggeri.

Her havde han, i lighed med de stillinger han har bestridt de seneste 30 år, som en del af jobbeskriv­elsen medansvar for forhandlin­g af overenskom­ster. Denne erfaring har gjort ham god til at lytte.

Den første tid i sit nye job brugte han på at rejse rundt i landet for at besøge medlemmer og høre om deres ønsker til organisati­onen. Og denne rejse er langtfra slut.

»Vores medlemmer spaender fra store pensionska­sser til personer, der i privat regi ejer en enkelt opgang. Derfor er behovene vidt forskellig­e,« siger Peter Stenholm.

»Mit mål er, at vi kan skabe en åben organisati­on, hvor medlemmern­e føler sig velkomne til at ringe ind og få råd.«

Organisati­onen taeller 29 personer i København og en enkelt medarbejde­r i Jylland.

Laeser Henrik Pontoppida­n

Peter Stenholm er glad for forfattere­n Henrik Pontoppida­ns romanklass­ikere.

”De dødes rige” har han allerede laest flere gange. ”Lykke-Per” har han laest et par gange og oplevet på filmlaerre­det, mens ”Det forjaetted­e land” er blevet laest tre til fire gange.

»Selvom bøgerne er mere end hundrede år gamle, kan jeg blive ved med at opdage nye ting i Henrik Pontoppida­ns personbesk­rivelser,« forklarer Peter Stenholm.

Han laeser også romaner af Hans Scherfig, Hans Kirk og Jacob Paludan og er desuden storforbru­ger af kriminalro­maner.

Bøgerne medbringes i tasker på rejser sydpå og til sommerhuse­t i Gilleleje.

Udover den litteraere hobby nyder Peter Stenholm at gå lange ture med en podcast i ørerne. ”P1 Orienterin­g” og ”Genstart” er favoritter.

Peter Stenholm er gift med patentagen­t Catharina. Sammen har de to sønner på henholdsvi­s 21 og 26 år.

 ?? ?? Adm. direktør Peter Stenholm er en bogorm, der gerne laeser danske romanklass­ikere.
Foto: PR
Adm. direktør Peter Stenholm er en bogorm, der gerne laeser danske romanklass­ikere. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark