Jyllands-Posten

Cykelentus­iast og elsker Piemonte

-

ler i strategien, som også fokuserer på baeredygti­ghed.

»Isaer på sundhed og baeredygti­ghed har vi fået en position, som vores kunder vaerdsaett­er,« konstatere­r Søren Lockwood.

Fokus på trivsel

Han laegger ikke skjul på, at han er en chef, som går op i at dyrke ledelse og saette fokus på medarbejde­rnes trivsel.

»Det handler om at skabe en kultur, som giver den enkelte lyst til at praestere. Jeg har altid synes, at det er vigtigt at arbejde med lederskab og saette det på dagsordene­n, og italesaett­e at man ikke bliver en god leder, medmindre man traener ledelse. Jeg er glad for, at jeg som ny topchef kan saette den dagsorden,« siger Søren Lockwood.

Når han bliver bedt om at pege på det, han vil aendre i Danica, er der faktisk ikke noget. Det handler først og fremmest om at blive ved med at arbejde med den strategi, som allerede er lagt. Herunder fortsat at forsimple den organisati­on og de produkter, som blev mere komplekse, efter at Danica i 2018 opkøbte hans tidligere arbejdspla­ds, SEB Pension.

Strategien har i flere år fokuseret på ikke mindst klimaet, men Søren Lockwood laegger vaegt på at se på baeredygti­ghed i et bredere perspektiv.

»Biodiversi­tet er en enorm udfordring, som vi kan hjaelpe med i Danica. Det at aflevere verden i en bedre tilstand, end den vi overtog, optager mig virkelig meget,« siger han.

Han peger på, at Danica Pension som investor er en aktiv ejer, der kan og vil gøre mere på den front de kommende år.

»Med klima arbejder vi på at sikre, at vi med vores investerin­ger når de reduktions­mål, som er sat op. Biodiversi­tet er langt mere komplicere­t, for der er langt flere parametre i spil. Vi skal sikre, at vi gør mindst mulig skade – og det taler vi med vores virksomhed­er om,« siger Søren Lockwood.

40 km daglig cykeltur

Han er selv en klimavenli­g dansker, når han tager på arbejde fra hjemmet i Lyngby, for det foregår på cyklen. Han bor tre km fra Danicas hovedsaede, men tager en omvej for at få motion. På den måde cykler han dagligt 40 km til og fra arbejde.

I fritiden er cykling også en stor interesse, og han tilbagelae­gger løseligt anslået 10.000 til 12.000 kilometer om året på den tohjulede.

Tidligere deltog han i motionsløb, men nu er det en ren fritidsakt­ivitet, som i weekender foregår i venners lag. Det er også blevet til cykelture sydpå, men hvor andre valfarter til Frankrig og de kendte områder fra Tour de France, banker Søren Lockwoods hjerte for et andet land.

»Jeg har en meget stor passion for Italien. Jeg har tidligere vaeret udstatione­ret i Milano, og jeg har kørt rigtig meget i Piemonte, som er et fantastisk område,« siger Søren Lockwood.

Når Tour de France fredag skydes i gang i Danmark, bliver det med Søren Lockwood som en af tilskuerne i København.

I ungdommen stod den på basketball på elitenivea­u, men knaeproble­mer betød, at Søren Lockwood skiftede til cykling.

Han bor i Lyngby med sin aegtefaell­e Bettina. Parrets to børn er flyttet hjemmefra.

Det at aflevere verden i en bedre tilstand, end den vi overtog, optager mig virkelig meget. SØREN LOCKWOOD, NY TOPCHEF I DANICA PENSION

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark