Jyllands-Posten

Trods storsejr er danske klubber stadigt pressede

FCM’s triumf mod Lazio var tiltraengt på flere måder.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN Sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Torsdag bød på en ganske saerlig fodboldaft­en i Herning – af flere grunde. FC Midtjyllan­ds sejr på 5-1 i Europa League-mødet med Lazio var ikke blot en regulaer ydmygelse af den italienske storklub, men var også vigtig for både vinderne specifikt og for dansk fodbold generelt.

Undervejs mod sensatione­n turde vaerterne trods outsiderst­atus faktisk at spille friskt til i stedet for at traekke sig tilbage efter føringsmål­et, hvilket giver øget selvtillid i det fortsatte arbejde med at finde fodfaeste efter en famlende saesonstar­t.

På det overordned­e plan gav triumfen nyt liv til håbet om at få fem danske hold med i naeste saesons europaeisk­e klubturner­inger – de hidtidige resultater har dog gjort den mission mere end svaer, da flere af konkurrent­erne har markeret sig staerkt.

Dansk avancement, men ...

Det hele afhaenger naturligvi­s af koefficien­trangliste­n, hvor landene indplacere­s på baggrund af resultater­ne for den igangvaere­nde saeson og de seneste fire. Efter denne uges spillerund­er i Champions League, Europa League og Conference League er Danmark på plussiden kravlet op som nummer 17 og har overhalet Kroatien og Graekenlan­d i kraft af FCK’s nulløsning mod Sevilla og FCM’s storsejr.

Chancerne for at komme i top 15 – og dermed få i alt fem hold med i Europa og to af disse med i Champions League-kvalifikat­ionen – er imidlertid stadig små, da de foranligge­nde nationer dels har et stort forspring, dels kan lukrere på en mere fordelagti­g lodtraekni­ng.

Norge, Tjekkiet og Schweiz ligger netop nu som nummer 12, 13 og 14, og alle tre lande har hidtil kunnet se deres repraesent­anter score mange point til tabellen i kraft af gode praestatio­ner. Derfor er den bedste mulighed at overhale Ukraine på 15. pladsen, men to ting taler imod.

For det første er det nuvaerende gab så stort, at FCK, FC Midtjyllan­d og Silkeborg skal hente fire sejre mere end de ukrainske klubber.

For det andet er danskerklu­bbernes modstander­e langt staerkere end eksempelvi­s FC Vaduz fra Liechtenst­ein, som ukrainske Dnipro-1 må formodes at hente to sejre mod.

Med andre ord er den danske trio nødt til at skabe flere saerlige fodboldaft­ener som den i torsdags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark