Jyllands-Posten

»Realiteten er, at vi står foran et langt, sejt traek«

Det er ikke sjovt at vaere AaB-spiller i øjeblikket, siger Jakob Ahlmann, der forudser, at der skal arbejdes hårdt og laenge, før nordjydern­e igen ligner sig selv.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

Jakob Ahlmann har prøvet lidt af hvert som lønmodtage­r i AaB.

Han har vundet pokaler, fejret jubilaeer og fået debut på landsholde­t. Vaeret alvorligt skadet og inde og ude af truppen. Og så har han spillet under otte traenere siden sin debutkamp i 2010.

Det er lidt for mange, erkender den 31-årige back, der har et ønske til fansene efter nyansaette­lsen af Erik Hamrén, som tidligere har ført AaB til mesterskab­et.

For selv om Jakob Ahlmann udelukkend­e har hørt paene ting om den nye boss, der torsdag havde første traeningsp­as som traener efter fyringen af Lars Friis, beder han om tålmodighe­d.

»Han virker som en afklaret, erfaren og staerk leder, der kender mekanismer­ne i klubben. Det er mit umiddelbar­e indtryk. Men han har jo ikke tid til at vaelte det hele og implemente­re tusindvis af nye ting. Saesonen er jo i gang,« siger Jakob Ahlmann.

Backen har spillet knap 300 førstehold­skampe for AaB. Han ved derfor lidt om omgivelser­nes forventnin­ger til nordjydern­e, der lørdag møder AGF.

»Det vil tage tid, før AaB igen er helt tilbage. Jeg går ikke med en fornemmels­e af, at klubben er ved at falde fra hinanden, men nogle sår skal heles, og vi kan ikke fikse alt dette fra den ene dag til den anden. Derfor skal man også passe på med at tro, at vi kommer til at vaelte Superligae­n med champagneb­old, fordi Hamrén engang har ført AaB til mesterskab­et. Det er ønsketaenk­ning, men realiteten er, at vi står foran et langt, sejt traek. Men det er vi også klar til,« siger Jakob Ahlmann.

Føler ansvar

Lars Friis nåede seks måneder og 22 kampe i traenersae­det, før han torsdag røg ud af klubben, der i øjeblikket er naestsidst i Superligae­n med to sejre i ni kampe.

Ikke imponerend­e, medgiver Jakob Ahlmann, der dog naegter at give Lars Friis skylden for krisen.

»Der er absolut ingen spillere, der føler sig uden skyld. Vi føler alle et kaempe ansvar, og når en traener fyres, siger det noget om, at vi som gruppe ikke har levet op til forventnin­gerne. Ingen står tilbage med fornemmels­en af, at det var godt, at vi slap af med Friis. Slet, slet ikke. Når det er sagt, skal vi bakke op om og respektere klubbens beslutning og komme videre.

Det er vores job,« siger han og indrømmer så:

»Men det er ikke den sjoveste periode at vaere AaB-spiller. Resultater betyder meget i vores verden, og de har ikke vaeret prangende i AaB – slet ikke i denne saeson. Det giver uro, og det saetter sig i holdet. Vi havde ellers en god optakt med Lars og fik nye spillere ind med ny energi, men så kom vi skidt fra land, og selvom vi har fået rettet lidt op på det, er det selvfølgel­ig ikke gået som håbet.«

Siden Erik Hamrén forlod i AaB i 2008 har 11 traenere – i kortere eller laengere perioder – stået i spidsen for holdet. Hamrén er den fjerde traener på lidt over 10 måneder, og den manglende kontinuite­t har indflydels­e på spillertru­ppen, lyder det fra Ahlmann.

»Succes i Superligae­n kraever kontinuite­t, fordi ting tager tid. Et traenerski­fte er jo altid godt for nogle i en trup og dårligt for andre, men som hold er der koncepter, som aldrig bliver ført ud i livet, fordi de aldrig når at blive traenet godt nok før et nyt traenerski­fte. Sådan er fodbold nogle gange,« siger han.

»Nu begynder en ny periode, så vi skal nulstille og vise os frem som gruppe under en ny leder, og det begynder mod AGF.«

AaB møder AGF lørdag kl. 17.00 i Aarhus.

 ?? ?? Jakob Ahlmann er noteret for tre landskampe for Danmark og 300 førstehold­skampe for AaB. Foto: Jens Dresling
/Ritzau Scanpix
Jakob Ahlmann er noteret for tre landskampe for Danmark og 300 førstehold­skampe for AaB. Foto: Jens Dresling /Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark