Jyllands-Posten

Maersk og DSV fik hug på fjerde negative dag i streg

-

DSV og Maersk faldt fredag mod bunden af C25-indekset, der for fjerde dag på stribe lukkede med fald.

Logitik- og fragtselsk­aberne var hårdt presset af faldende rater og dårligt branchenyt fra USA, mens aktiemarke­derne generelt var presset af udsigten til en mulig recession og naeste uges ventede renteløft fra USA.

»Det var endnu en dag, hvor handlerne tager risiko ud af portefølje­rne. Transporte­n lå isaer nede, efter at Fedex kom med en nedjusteri­ng og et generelt dårligt resultat,« siger Mads Zink, der er chefaktieh­andler i Danske Bank, og fortsaette­r:

»Man kan dog også diskutere, om DSV og Maersks aktier saetter sig for meget.«

Ørsted blev den eneste aktie i C25, der klarede sig fri af den mismodige stemning med beskedent plus. I den anden ende tog GN det største fald på 7,3 pct. til 190,30 kr.

C25-indekset lukkede 2,6 pct. lavere i 1.545,21.

A.P. Møller-Maersk endte i bunden af fredagens aktiehande­l, og der var ikke meget hjaelp at hente fra dagens opgørelse over fragtrater­ne.

Rateindeks­et Shanghai Containeri­zed Freight Index (SCFI) viste et fald på 9,7 pct. til 2.312,65, og det var dermed 14. uge i traek med faldende rater.

Samtidig fik Maersk saenket sit kursmål hos JPMorgan til 28.100 kr. fra 32.000 kr., mens anbefaling­en ifølge Bloomberg News fortsat er "overvaegt".

B-aktien i Maersk faldt 5,3 pct. til 14.635 kr.

Logistikse­lskabet DSV vaeltede også ned fredag, efter at den amerikansk­e fragt- og logistikka­empe FedEx torsdag aften nedjustere­de sine forventnin­ger til året.

Det trak generelt post- og logistikvi­rksomheder i hele Europa i rødt fredag.

DSV faldt 6,2 pct. til 968,60 kr. USA's praesident, Joe Biden, meddelte torsdag, at han ønsker at styrke USA's brug af havvind gennem udviklinge­n af nye havvindpla­tforme.

Endvidere vil praesident­en gøre USA "til en magnet for investerin­ger i ren energi".

Det blev godt nyt for Ørsted, der udvikler vindmøllep­arker, og aktien lukkede som den eneste i grønt.

»Alt med øget fokus på havenergi er vand på Ørsteds mølle. Det er ikke fordi, de aendrer deres mål og vil have mere, men der kommer mere fokus på det, og det er positivt for Ørsted,« siger Per Fogh, der er aktieanaly­tiker hos Sydbank, til MarketWire og fortsaette­r:

»Når man har et marked, der dratter ned, så søger man måske mod der, hvor der er en positiv nyhedsstrø­m.

Ørsted steg 0,2 pct. til 708,40 kr. Derudover var der nyt fra bryggeriet Royal Unibrew, der endeligt har lukket sit opkøb af Amsterdam Brewery. Det oplyste selskabet torsdag aften.

Opkøbet af det canadiske bryggeri har en vaerdi af 250 mio. kr. på gaeldfri basis (enterprise value) ,og Royal Unibrew venter, at opkøbet vil vaere positivt for indtjening­en pr. aktie allerede i år et.

Bryggeriak­tien dykkede 2,7 pct. til 509,80 kr. fredag.

Blandt sidepapire­rne fik NKT løftet sit kursmål til 430 kr. fra 350 kr. hos Credit Suisse. Anbefaling­en er fortsat "outperform".

Kabelprodu­centens aktie dog 1,3 pct. til 396,80 kr. faldt

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark