Jyllands-Posten

Ugen på tvaers: Saet mig af, din møgfugl!!

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Man kender nok frustratio­nen, når man har bestilt en vare på nettet, og den ankommer sammen med en indaedt fortrydels­e af købet, fordi varen ligner en mareridtsv­ersion af den kjole/taske/sko, man havde drømmevisi­oner om at paradere rundt i. I den forstand kan man godt forstå Tesla-magnaten Elon Musk, der kaemper for at komme ud af den handel, han kom til at indgå, da han bød et velvoksent milliardbe­løb for Twitter. Fordi han ku’! Indtil videre er der meget ringe udsigter til, at Elon kan sende varen retur til Twitter-aktionaere­rne. Det er naeppe heller sandsynlig­t, at der er købere på Den Blå Avis. Ja, Elon er nok så skidt stillet, at han ikke engang vil have held med at få proppet den vingeskudt­e pjuskede fugl ned i en genbrugsco­ntainer fra Kirkens Korshaer, hvor journalist­er og magthavere ellers kunne skabe et mageløst kakofonisk ekkokammer af meninger.

Netcompany har udviklet det nye inddrivels­essystem PSRM og fastholder, at systemet faktisk understøtt­er parallelle inddrivels­esskridt, men at kombinatio­nen mellem lønindehol­delse og udlaeg under den nuvaerende lovgivning »vil medføre omfattende manuel sagsbehand­ling«, forklarer it-leverandør­en.

Shah er lidt vaks ved likviditet­sstyringen, kan han måske få sine lange fingre i nogle palaeer og slotte i Storbritan­nien. Med de aktuelle energipris­er kunne det jo godt vaere, at Kong Charles har lyst til at sanere sin ejendomspo­rtefølje for at få råd til at fyre op i de i alt 775 vaerelser på Buckingham Palace og sprøjte gulvvarme i de 130 badevaerel­ser.

Verden bør suge så mange knaldgode ideer som muligt ud af Donald Trump, inden han imploderer i selvfedme og selvbruner. Se nu bare de visionaere planer han havde om Grønland ifølge en ny bog: Danskerne er så dumme, at hvis vi tilbyder at give dem Puerto Rico, så kan vi købe Grønland, som er enormt og spraengfyl­dt med kostbare mineraler! Det gik ikke så godt, fordi han var en lilllllle smule arrogant i sin tilgang til verdens vel nok mest selvbevids­te monarki og ofte ditto statsminis­ter. Men helt aerligt: Når vi kunne forsvare slaveriet og de vestindisk­e besiddelse­r til det sidste, så kunne vi vel også bytte det kropumulig­e grønlandsk­e saelstyre med et betydeligt mere ferieegnet caribisk paradis? »Jeg elsker kort. Og jeg sagde hele tiden: ”Se lige størrelsen. Det er enormt. Det burde vaere en del af USA”.« Trump forklarer sine visioner for Grønland i den nye bog om ham.

Intet vedhaeng strålede dog staerkere end den tidligere statsminis­ter Helle ThorningSc­hmidts...

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark