Jyllands-Posten

Forslag: Sluk lyset fra på mandag

Husk en sweater og en lommelygte i de kommende måneder. Kommunen gør klar til at skrue ned for varmen og slukke udendørs belysning allerede fra på mandag.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

Nyd lyset på Aarhus Rådhus efter mørkets frembrud i weekenden.

For allerede på mandag kan det vaere slut med udendørs belysning på rådhuset og Aarhus Kommunes andre kommunale bygninger.

Det fremgår af et oplaeg fra Borgmester­ens Afdeling, Aarhus Kommune, forud for magistrate­ns møde på mandag.

Her skal magistrats­medlemmern­e bl.a. tage stilling til, om temperatur­en i udvalgte offentlige bygninger skal saenkes til 19 grader, og om udendørs belysning af kommunale bygninger skal suspendere­s. Ifølge oplaegget, som har vaeret igennem direktørgr­uppen i Aarhus Kommune, kan energispar­einitiativ­erne saettes i gang straks efter magistrats­mødet, fremgår det.

Det er netop magistrate­n, som har bestilt en hasteplan for at saenke kommunens varme- og strømforbr­ug i de kommende måneder.

Ifølge borgmester Jacob Bundsgaard (S) vil Aarhus Kommune med afsaet i energikris­en både hente en klima gevinst og en økonomisk gevinst ved at spare på bl.a. elforbruge­t.

Områder undtaget

Ifølge direktørgr­uppens plan for de kommende energispar­einitiativ­er i Aarhus Kommune skal der dog stadig vaere udendørs belysning på områder, hvor der er brug for såkaldt »tryghedssk­abende belysning«.

Ifølge indstillin­gen kan magistrate­n også vaelge at igangsaett­e en plan for reduktion af vejbelysni­ng, for koldt brugsvand i kommunale bygninger og for fremryknin­g af allerede vedtagne energispar­einvesteri­nger.

Det er – oplyser Borgmester­ens Afdeling – ikke muligt at lave praecise overslag over, hvilken økonomisk effekt energibesp­arelserne vil have, »fordi prisudvikl­ingen på eksempelvi­s el er ukendt,« fremgår det.

 ?? ?? Fra mandag kan det vaere slut med udendørs belysning af Aarhus Rådhus. Arkivfoto: Helle Arensbak
Fra mandag kan det vaere slut med udendørs belysning af Aarhus Rådhus. Arkivfoto: Helle Arensbak

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark