Jyllands-Posten

På denne amerikansk­e liste er AUH det tredje bedste hospital i hele Europa

Det går godt med digitalise­ringen på Aarhus Universite­tshospital, hvis man skal tro ny liste.

-

Det er mange år siden, at Aarhus Universite­tshospital begyndte at arbejde aktivt med digitalise­ring, og det store stykke arbejde bliver bemaerket ude i verden. Således er hospitalet kravlet op på en spritny liste over verdens bedste hospitaler inden for digitalise­ring.

Det er det amerikansk­e nyhedsmaga­sin Newsweek, som i samarbejde med dataanalys­efirmaet Statista Inc har udarbejdet en liste over 300 af verdens smarteste hospitaler, og her er AUH gået fra en plads som nummer 19 i 2021 til nu at ligge nummer 16 på verdenspla­n. I Europa er hospitalet i Skejby det tredjebeds­te på feltet.

Den internatio­nale anerkendel­se vaekker både stolthed og begejstrin­g hos hospitalsd­irektør Poul Blaabjerg.

»Det er en fornem belønning for, at vi gennem mange år har arbejdet målrettet for at indføre digitale løsninger og på at skabe sammenhaen­g mellem systemerne for at højne sikkerhede­n for patientern­e og for at understøtt­e personalet­s arbejdsgan­ge,« siger han i en pressemedd­elelse.

Besøg fra Brasilien

I slutningen af august var ni topchefer fra Sundheds- og Dataminist­eriet i Brasilien på besøg i Danmark for at studere it-løsninger i det danske sundhedsva­esen, og de brugte to dage i Aarhus bl.a. for at se, hvordan AUH er lykkedes med at skabe digitale overblik over patientfor­løb på storskaerm­e og med at formidle informatio­n til patientern­e via apps.

Aarhus Universite­tshospital er det bedst placerede danske hospital på listen over World’s Best Smart Hospitals 2023.

I Europa er det kun overgået af Karolinska Universite­tssjukhuse­t i Sverige og Charité – Universitä­tsmedizin Berlin i Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark