Jyllands-Posten

Erik Hamrén møder AGF igen, men en anden tidligere modstander venter også

Lørdag spiller AGF mod AaB i den jyske klassiker. Modstander­en har fyret holdets traener og erstattet ham med en gammel kending i dansk fodbold – og af en bestemt person i AGF.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

De har stået overfor hinanden før – flere gange. Og her tales der ikke kun om AGF og AaB, som ellers mødes denne lørdag i Superligae­ns 10. spillerund­e.

De to holds traenere har nemlig også mødt hinanden tidligere.

»Det bliver hyggeligt at sige hej til Uwe Rössler igen. Det er jo lang tid siden, og jeg har lavet mine ting, han sine, men det er sjovt at skulle møde ham igen,« siger Erik Hamrén.

Erik Hamrén har ikke vaeret mere end tre dage i saedet som AaB-traener, men Jyllands-Posten forsøgte alligevel at forhøre AGF’s modstander­s nye traener om, hvordan det bliver at skulle op imod AGF og Uwe Rösler igen.

Dengang de to traenere tidligere mødtes var i norsk fodbold, men Erik Hamrén har op til opgøret mod AGF og den tyske traener Uwe Rösler ikke set holdet spille laenge nok til at sige, hvordan han har set udviklinge­n for AGF under Uwe Röslers ledelse.

»Jeg kan ikke sige så meget om udviklinge­n fra sidste saeson til nu, for selv om jeg stadig følger dansk fodbold og har set AGF spille, har jeg slet ikke fulgt godt nok med til at kunne kommentere på en udvikling. Til gengaeld er Uwe Rösler en god traener, som er dygtig til at saette et hold sammen,« siger Erik Hamrén.

Til gengaeld har den svenske tidligere landsholds­traener og Uwe Rösler mødtes, da svenskeren stod i spidsen for Rosenborg og Rösler for Molde FK. Derfor ved Erik Hamrén godt, hvad han kan forvente af AGF-mandskabet lørdag, når den jyske klassiker fløjtes i gang.

»Jeg forventer som altid et fysisk staerkt hold, som er godt organisere­t og har kvalitet i pasningssp­illet. Det er, hvad jeg husker af ham. Nu har jeg så set nogle af de seneste kampe, hvor han har vaeret i spidsen for AGF, og det minder til forvekslin­g om hans tidligere hold.«

Ilddåb

Erik Hamrén har tidligere vaeret traener for AaB, som han vandt det danske mesterskab med i 2008. Det vil samtidigt også sige, at han har besøgt Ceres Park før.

Til gengaeld befinder AaB sig inden kampen i Aarhus på en 11. plads og under nedrykning­sstregen. Derfor bliver det noget af en ilddåb, når den svenske traener skal tilbage og stå på sidelinjen.

»Vi har haft to dage til at forberede os til kampen, og det er bare ikke optimalt, men sådan er det, og jeg ser frem til at se, hvad der sker. Det bliver en hård kamp for begge hold, og der er altid noget specielt ved den jyske klassiker, så man kan forvente en masse intensitet og en interessan­t kamp.«

Både AGF og AaB er inde i en svaere periode. AGF har tabt tre kampe i traek og er uden tvivl stålsatte på at sikre en sejr på hjemmebane. Men selv om kampen er vigtig, er det ikke en kamp, Erik Hamrén vil kalde saesondefi­nerende.

»Vi har brug for et godt resultat – og jeg godtager gerne en lortekamp, så laenge vi vinder. Pointene taeller. Jeg vil se den rette attitude og kvalitet, og vi skal opføre os som vindere. Hvis vi får vinderment­aliteten ind på holdet hurtigt, vil vi se en positiv udvikling på laengere sigt.«

Lavt ambitionsn­iveau

Din første kamp er i spidsen for den jyske klassiker og mod et AGF-hold som ved, hvordan de skal spille: Er det ekstra vigtigt at vinde den her kamp for at komme bedst fra start?

»Nej, sådan taenker jeg ikke. Det er en kamp, som alle andre, og vi skal bare forsøge at få point med. Ambitioner­ne for klubben var top seks, og på papiret er vi også gode nok til at ligge der, men lige nu snakker vi kun om at spille Superliga igen naeste saeson – det er planen nu.«

Erik Hamrén kalder desuden Ceres Park et udfordrend­e sted at besøge på grund af stemningen på tribunerne blandt de mange AGF-fans, hvorfor han blot er tilfreds med at få point med fra kampen.

»Vi vil forsøge at vinde alle vores kampe, men vi ved også, hvor svaert det er på en udebane som denne. Derfor skal praestatio­nen vaere i top fra mine spillere.«

Kampen mellem AGF og AaB fløjtes i gang lørdag kl. 17 og vises på TV3 Sport.

Vi har brug for et godt resultat – og jeg godtager gerne en lortekamp, så laenge vi vinder. ERIK HAMRÉN OM KAMPEN MELLEM AGF OG AAB LØRDAG EFTERMIDDA­G.

 ?? ?? AaB's nye traener Erik Hamrén har ikke vaeret mere end tre dage i sit nye virke, men lørdag venter en af saesonens helt store opgør. Foto: Henning Bagger
AaB's nye traener Erik Hamrén har ikke vaeret mere end tre dage i sit nye virke, men lørdag venter en af saesonens helt store opgør. Foto: Henning Bagger

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark