Jyllands-Posten

Dansk luksushote­l får aftale om grøn strøm

-

I 2023 kan gaester checke ind på 5-stjernede NH Collection Copenhagen i København med grøn samvittigh­ed. Fra årsskiftet vil hotellets strømforbr­ug nemlig daekkes af vedvarende energi på baggrund af en ny aftale med det vedvarende energisels­kab Better Energy.

NH Collection Copenhagen vil aftage 2 GWh (eller 2.000.000 kilowatt-timer) om året. Det svarer til, at der tilføres ny grøn elektricit­et til det danske elnet tilsvarend­e bygningens forbrug.

Ifølge general manager Anders Duelund har hotellets gaester et stigende ønske om at rejse, bo og afholde møder så baeredygti­gt som muligt.

»Med aftalen om grøn strøm til vores 394 vaerelser og suiter, restaurant­er, møde- og eventlokal­er er vi meget glade for at efterkomme vores gaesters ønsker,« siger Anders Duelund og tilføjer:

»Vores hotel har i forvejen mange baeredygti­ge bygningslø­sninger såsom genbrug af beton, brug af certificer­et trae i forbindels­e med renovering­en af bygningen, nedkøling af vaerelser ved hjaelp af havvand samt et grønt sedumtag, der skaber biodiversi­tet og optager regnvand ved regnskyl.«

Aftalen bidrager samtidig til, at Better Energy opfører en ny dansk solcellepa­rk. Solcellepa­rken skal opføres i Stevning ved Sønderborg og faerdigbyg­ges i løbet af 2022.

»Hotelbranc­hen står overfor samme udfordring­er som mange andre brancher, hvor grønne tiltag er en vigtig prioritet – både for klimaets skyld og for at tiltraekke klimabevid­ste gaester. En elkøbsafta­le der bidrager aktivt til at opstille ny, grøn energi er den mest direkte måde at støtte omstilling­en til baeredygti­g energi,” siger Peter Munck Søe-Jensen, executive vice president of power solutions i Better Energy.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark