Jyllands-Posten

RUNDSPØRGE­N

- Kilde: Washington Post

The Washington Post har spurgt 19 kandidater fra hhv. Demokrater­ne og Republikan­erne, om de vil forpligte sig til at godtage resultatet af midtvejsva­lget i november. Kandidater­ne stiller op i nogle af de mest intense valgopgør under midtvejsva­lget til guvernørpo­sten og Senatet i Kongressen.

Hos Republikan­erne svarer 7, at de vil forpligte sig til at godkende valget, mens 12 enten naegter at forpligte sig eller slet ikke vil svare på spørgsmåle­t.

Hos Demokrater­ne svarer alle 19 kandidater, at de vil forpligte sig til at godtage resultatet af midtvejsva­lget.

»Jeg har nu researchet og brugt det seneste par uger på at tale med folk fra alle partier i New Hampshire, og jeg er nået frem til den konklusion. Og jeg vil vaere gerne understreg­e, at dette er min endelige udmelding: Valget blev ikke stjålet (fra Trump red.),« sagde Donald Bolduc i det, der nu bliver betegnet som en af de mest opsigtsvae­kkende kovendinge­r i amerikansk politik i nyere tid.

Oplysninge­r om mikrochip

Tidligere har Donald Bolduc ellers sagt det modsatte. Han har også spredt åbenlyst falske påstande om, at covid-19-vaccinerne indeholder farlige mikrochip.

Ifølge New York Times er han ikke den eneste, der har gjort det. I alt har 10 af de nominerede republikan­ske kandidater til midtvejsva­lget nedtonet deres politik. En af dem er Blake Masters, der har fjernet oplysninge­rne om ”den store løgn” fra sin hjemmeside, efter at han tidligere på året blev nomineret som Republikan­ernes kandidat til midtvejsva­lget.

Spørgsmåle­t er så, hvad han vil gøre, hvis han ikke vinder valget til november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark