Jyllands-Posten

Jeg er traet af at blive mistaenkel­iggjort af politikern­e

- JANE BARTRAM arbejdsmil­jørepraese­ntant, Fårvang

Det er lige godt groft, at du som almindelig arbejder skal finde dig i at blive mistaenkel­iggjort af borgerlige politikere. Det er naermest blevet sådan, at de først tror på, at du har smerter, hvis en professor har skrevet en doktorafha­ndling om din slidgigt.

Nu har jeg, modsat samtlige politikere, der sidder i Folketinge­t, et hårdt fysisk arbejde, hvor jeg står og pakker møbler hver dag. Jeg har stået ved en maskine i mere end 30 år. Det slider på kroppen. Heldigvis er jeg ikke ramt lige så hårdt som andre af mine kolleger, men når du pakker 5.000 pakker om dagen, kan det maerkes.

Jeg ved ikke, om Søren Pape Poulsen nogensinde har prøvet at pakke 5.000 pakker på en dag. Jeg tvivler. Til gengaeld tror jeg, at han ville have godt af at prøve at vaere en almindelig lønmodtage­r med et hårdt fysisk arbejde for en dag.

Hvis først smerterne har sat sig i kroppen, forsvinder de ikke sådan lige igen. Jeg har kolleger, som har måttet sygemelde sig, fordi smerterne blev for meget. Sådan er virkelighe­den; det glemmer nogle politikere bare, når de står der på tv og påstår, at slid først er virkeligt, når en laege kan skrive det på et hvidt stykke papir.

Vi er mange, som er glade for at have muligheden for at kunne traekke os, hvis det skulle vaere nødvendigt. Mine kolleger gør alt, hvad de kan, for at blive og beholde deres job. Men det giver da en tryghed og sikkerhed at vide, at hvis kroppen står af, hvis smerterne bliver for mange, så er der mulighed for at bruge retten til at få tidlig pension.

Så gider Søren Pape og de andre godt stoppe med at mistaenkel­iggøre os almindelig­e arbejdere. Vi er også bare mennesker, der ønsker et ordentlig liv. Stop med at beskylde os for at lyve. Hvis der er noget, der er en løgn, må det vaere politikere­s opfattelse af virkelighe­den.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark