Jyllands-Posten

Søren Papes udspil er en foraering til Socialdemo­kratiet

- LEIF TULLBERG tidl. direktør, debattør, Skibby

De dårlige historier begyndte at vaelte ned over Søren Pape Poulsen, kort tid efter at han meldte sig som statsminis­terkandida­t.

Er det tilfaeldig­t, spørger Søren Pind i en kommentar i Berlingske forleden.

Selv om det er lige så sandt, som det er klichéfyld­t at konstatere, at alt kan ske i politik, lignede det laenge en umulighed: at det snarlige valg kunne ende med et borgerligt flertal.

Men en blå sejr var ifølge meningsmål­ingerne pludselig realistisk. En mulighed, der ikke mindst skyldes den borgerlige drejning mod midten af dansk politik: ud med store skattelett­elser og nedskaerin­ger, ind med en omfavnelse af velfaerdss­taten og en mere beskeden skattepoli­tik.

Ved det kommende valg er meget anderledes. Der er ikke kun en, men to statsminis­terkandida­ter – Jakob Ellemann og Søren Pape Poulsen.

Søren Pape Poulsen har fremsat et meget markant borgerligt program, der indeholder skattelett­elser for 40 mia. kr. og en minimal vaekst i de offentlige udgifter. Han mener, at borgerligh­eden skal flyttes et nyt sted hen, hvor den ikke bare går efter at vaere på midten for at få magten.

»Jeg naegter at vaere sådan et lille korrektiv til Mette Frederikse­n og Socialdemo­kratiet. Jeg vil gerne turde laegge en staerk, borgerlig politik frem, der gør op med de socialdemo­kratiske sandheder,« sagde han for nylig til Berlingske.

Søren Pape går all in på den rene vare og vil vise Danmark, at nu skal I se, hvordan politik bedrives.

Men det er en yderst farlig vej, nu hvor Søren Pape har gjort Socialdemo­kratiets drøm til virkelighe­d. De kunne ikke have ønsket sig noget bedre end Søren Papes mørkeblå udspil, som de nu kan føre valgkamp på, nemlig at de borgerlige er brutale og asociale samt laegger planer om at udpine befolkning­en.

Søren Papes udspil er en gave til Socialdemo­kratiet, ingen tvivl om det.

Nu har Socialdemo­kratiet fået alle muligheder for at bruge det, og de kan vinde på det. Søren Pape har sagt, at han vil forandre, hvad midten er, og at store skattelett­elser godt kan blive en maerkesag, hvis bare man argumenter­er godt for det.

Udfordring­en er bare, at mens folk meget gerne vil betale meget mindre i skat, så er de ikke trygge ved de besparelse­r, der skal finansiere det. Derfor ender mange med at tage det trygge valg, naeste gang de skal stemme.

Efter min opfattelse har Søren Pape i sin iver efter at komme til fadet serveret en stor mulighed for sejr til Mette Frederikse­n, og tro mig – den nupper hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark