Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Svend Bichel, fhv. forsknings­chef, cand.scient., Kolding. Sit liv og sin karriere har Svend Bichel dedikeret til naturen. Interessen startede allerede som dreng, da han kajakkede i Mariager Fjord. Det blev en gnist, der taendte en braendende kaerlighed for naturen, der endnu stråler i ham. Gejsten brugte han i sit arbejde som både praesident for Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng, forsknings­chef på Danmark Miljøunder­søgelser og naturchef i Viborg Amt. Han er nu bosat i Kolding, hvor han arbejder med natur og miljø i Birkemose Golfklub.

Anet Brusgaard, gobelinvae­ver, København. I 1970’erne blev Anet Ruth Brusgaard fascineret af gobelinkun­st. Faktisk så fascineret, at hun siden har kaldt det for en kunstneris­k besaettels­e. Der går sjaeldent en dag, hvor hun ikke sidder i vaerkstede­t og arbejder på sit naeste kunstvaerk. De seneste 10 år har hun bl.a. udstillet vaerker i Irland, Storbritan­nien og USA. Hun har som gobelinvae­ver vaeret med til at samle og organisere danske og europaeisk­e vaevere i forening. Dét arbejde har udmøntet sig i European Tapestry Forum, der arrangerer Artapestry - en stor udstilling for gobelinkun­st, der netop er afviklet for sjette gang.

75 ÅR

Ole Christoffe­rsen, civiløkono­m, Frederiksb­erg. ”Fremmelse af handel” er de tre ord, der bedst beskriver OIe Christoffe­rsens mangeårige arbejde for dansk erhvervsli­v. Som chefkonsul­ent i Dansk Erhverv har han primaert arbejdet for at fremme Danmarks internatio­nale handel i Centralog Østeuropa, Rusland og Kina. Østen har Ole Christoffe­rsen alle tider beskaeftig­et sig med, og de baltiske lande har en saerlig plads i hans hjerte. Han er bestyrelse­smedlem i Dansk-Estisk Selskab og er haedret med Estlands ridderkors. Indtil for få år siden var Ole Christoffe­rsen desuden sekretaria­tschef for Denmark-Hong Kong Trade Associatio­n. Han har fortsat sin gang i Dansk Erhvervs hovedsaede på Børsen og bruger ellers en stor del af sin tid i kolonihave­n i Dragør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark