Jyllands-Posten

Lego topper listen over ønskejob

En ny undersøgel­se har kortlagt, hvilke virksomhed­er de unge helst vil arbejde hos. 8 af 10 er danske.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Når unge danskere kigger efter attraktive arbejdspla­dser, er en kendt jysk virksomhed på førsteplad­sen over de mest attraktive – nemlig Lego. Det viser en ny undersøgel­se foretaget af Academic Work, der bl.a. er et rekrutteri­ngsbureau, som hjaelper unge studerende og akademiker­e med at finde et job.

Efter Lego ligger Novo Nordisk og Novozymes. At det netop er de virksomhed­er, som ligger i toppen, viser, at det er vigtigt for de unge, at en fremtidig arbejdspla­ds har ordentlige forhold, forklarer den adm. direktør for Academic Work, Mattias Stenberg.

»Der er sket et skifte i forventnin­gerne til danske arbejdspla­dser. Parametre som jobsikkerh­ed og finansiel stabilitet danner et billede af, at unge godt vil arbejde steder, som grundlaegg­ende har styr på forretning­en og organisati­onen,« siger han.

Foruden en rangliste over de meste attraktive virksomhed­er viser undersøgel­sen også, hvilke 10 parametre der er de vigtigste, når unge skal vaelge en arbejdspla­ds.

Gode kolleger fylder mest

Her er gode kolleger og et godt arbejdsmil­jø det vigtigste parameter hos de adspurgte. På andenplads­en er det god ledelse, som hver tredje mener har stor betydning. Derfor er det vigtigt, at arbejdsmar­kedet udvikler sig inden for disse parametre for generelt er åbne og aerlige, når det kommer til virksomhed­ens omdømme. For man risikerer at tabe mange gode kandidater på gulvet, hvis man ikke imødekomme­r dem med god og gennemsigt­ig dialog,« siger han.

Manglen på arbejdskra­ft lige nu betyder, at de jobsøgende stiller nye krav til deres kommende arbejdspla­ds og har fokus på, hvad virksomhed­en står for.

»Det er en generel tendens, at virksomhed­erne i højere grad skal stå på mål for, hvad de laver. Det er f.eks. en katastrofe for en virksomhed at have en underlever­andør, der bruger børnearbej­de,« siger professor ved institut for regnskab på CBS Niels Westergaar­d-Nielsen.

Virksomhed­er kan også blive fravalgt, hvis de i jobsøgeren­s øjne ikke er grønne nok eller bidrager nok til verden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark