Jyllands-Posten

Tre pengetanke køber Ferrosan i milliardha­ndel

Kirk Kapital, Lundbeckfo­nden og ATP køber Ferrosan Medical Devices af Impilo og øvrige investorer.

- SØREN KRAGBALLE soeren.kragballe@finans.dk

Den danske medicovirk­somhed Ferrosan Medical Devices Group A/S (FeMD) har fået nye ejere.

Det er Lundbeckfo­nden og ATP, der går ind som ejere med 30 pct. hver, mens Kirk Kapital samtidig øger selskabets ejerandel fra 30 pct. til 40 pct. Mandag morgen kunne Jyllands-Posten fortaelle, at de tre store pengetanke sammen havde oprettet en stribe selskaber. Nu er det altså kommet frem, hvad de var gået sammen om.

Ferrosan Medical Devices Group er blandt verdens førende inden for haemostati­ske produkter, som anvendes af laeger og sygeplejer­sker til at kontroller­e blødninger under operatione­r.

Øger ejerandel

Prisen er ikke oplyst af hverken saelgerne eller de nye ejere, men ifølge dagbladet Børsen svarer prisen til en vaerdiansa­ettelse af Ferrosan Medical Devices Group til 5 mia. kr. Saelgerne er en ejerkreds, der består af Impilo, der ejer 52 pct., samt øvrige private investorer med tilsammen 18 pct. ejerandel.

Kirk Kapital har vaeret initiativt­ager til etablering­en af konsortiet med Lundbeckfo­nden og ATP, og Kirk Kapitals adm. direktør, Kim Gulstad, hilser dem velkommen i ejerkredse­n.

»Kirk Kapital har vaeret 30 pct. aktionaer i FeMD siden 2016. Jeg er overbevist om, at FeMD går en spaendende fremtid i møde, og jeg er derfor glad for, at Kirk Kapital nu øger sin ejerandel i FeMD, og at vi har kunnet tiltraekke så dygtige og prominente medaktiona­erer,« siger Kim Gulstad, adm. direktør, Kirk Kapital, ifølge en pressemedd­elelse fra køberne.

Til stede i over 100 lande

FeMD har en global partnerska­bsaftale med amerikansk­e Ethicon, Inc. (en del af Johnson & Johnson), som er ansvarlig for salg og markedsfør­ing af FeMDs haemostati­ske produkter i mere end 100 lande.

I tillaeg udvikler og producerer FeMD håndholdte biopsienhe­der, som anvendes i forbindels­e med diagnostic­ering af brystkraef­t. Biopsiprod­ukterne er udviklet og distribuer­es i samarbejde med en global partner.

Det danske medicosels­kab har omkring 350 medarbejde­re og har produktion­sfacilitet­er i Søborg, Danmark og i Szczecin, Polen.

I 2021 havde FeMD en omsaetning på 720 mio. kr. og en driftsresu­ltat (ebitda) på 281 mio. kr., og har de seneste 10 år realiseret årlig omsaetning­svaekst på 14 pct.

I 2010 blev FeMD etableret som selvstaend­igt selskab. Forinden var FeMD en del af Ferrosan A/S koncernen, der frem til 1995 var ejet af Novo Nordisk A/S.

»Jeg er glad for at kunne byde Kirk Kapital, Lundbeckfo­nden og ATP velkommen som den nye ejerkreds i FeMD. Sammen med den øvrige ledelse og medarbejde­re ser jeg frem mod at realisere FeMDs langsigted­e potentiale til gavn for patienter, hvor akutte blødninger under operatione­r opstår. Endelig vil jeg gerne benytte lejlighede­n til at takke Impilo og de øvrige aktionaere­r for deres støtte og opbakning til FeMD igennem de seneste år,« lyder det fra Rasmus Hother le Fevre, adm. direktør i FeMD.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark