Jyllands-Posten

Industrien har fået ny, erfaren formand

Under Dansk Industris generalfor­samling i dag blev der udpeget en ny formand.

- CLARA STEGGER clara.stegger@jp.dk

Klaus Holse fra EG A/S overtager formandspo­sten i DI efter Lars-Peter Søbye, der meddelte, at han ikke ville genopstill­e til formandspo­sten, i forbindels­e med at han den 1. oktober stopper som adm. direktør i ingeniørvi­rksomheden Cowi.

Klaus Holse tiltraeder derfor som formand i DI til oktober. Det er dog ikke ukendt land, for han har de seneste to år vaeret viceforman­d i organisati­onen. Den nye formand kommer til at stå i spidsen for Danmarks største arbejdsgiv­er- og erhvervsor­ganisation. En organisati­on, der repraesent­erer 19.400 virksomhed­er. Klaus Holse har – udover at vaere bestyrelse­smedlem i en raekke selskaber – det seneste år vaeret bestyrelse­sformand i EG A/S. Det er en dansk itvirksomh­ed, der udvikler og driver software, som er baseret på cloud-teknologi. Han har tidligere vaeret adm. direktør i den børsnotere­de virksomhed SimCorp.

Mange års erfaring

Hos Dansk Industri er de glade for at få en ny formand, der har mange års erfaring fra erhvervsli­vet.

»Jeg er rigtig glad for valget af Klaus Holse. Han har en meget bred baggrund i toppen af dansk erhvervsli­v. Klaus traeder til i en tid med mange nye udfordring­er, men også mange store muligheder – ikke mindst på det grønne og det digitale område. Set med mine briller er han med sin passion for teknologi og forretning­sudvikling den rigtige mand for DI i årene fremover,« siger direktøren for DI, Lars Sandahl Sørensen, der også takkede den tidligere formand LarsPeter Søby.

»Under hans fem år som formand har DI udviklet sig markant med mange nye medlemsvir­ksomheder, sat vigtige aftryk på fremtidens dagsordene­r, herunder den grønne omstilling, og ikke mindst har vi gennemgået en sammenlaeg­ning med Dansk Byggeri.« mit.jp.dk

syge, generelt er bedre i de kommerciel­le selskaber.

»De kommerciel­le selskaber giver fuld daekning allerede til midlertidi­gt syge og lønkompens­ation til arbejdsgiv­eren, så de har råd til at fastholde medarbejde­rne. I nogle pensionska­sser er der krav om, at kunderne først skal testes 50 pct. eller 66 pct. invalide, før de får penge fra pensionska­ssen,« siger Jørgen Svendsen.

Fuld daekning

Han peger på, at nogle arbejdsmar­kedspensio­nskasser har indført en ressourcef­orløbsydel­se, som medlemmern­e kan få, mens de bliver undersøgt for, om de på et tidspunkt kan komme tilbage på arbejde, men at vilkårene fortsat er dårligere end i de kommerciel­le selskaber.

»Der er stor forskel på den privatøkon­omi, man får som sygdomsram­t, afhaengigt af, om man er i en pensionska­sse eller et kommerciel­t pensionsse­lskab. Det er netop en af årsagerne til, at de kommerciel­le pensionsse­lskaber har så store underskud på at saelge sundhedsfo­rsikringer – de daekker nemlig meget omfattende,« siger Jørgen Svendsen.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark