Jyllands-Posten

Jul uden juleudsmyk­ing bekymrer Skanderbor­g City

Cityforeni­ngerne opfordrer borgerne til at huske at handle lokalt til jul, også selvom det bliver uden juleudsmyk­ning.

- GRETHE BO MADSEN gbm@uge-bladet.dk Uge-Bladet Skanderbor­g

Onsdag nikker byrødderne formentlig ja til administra­tionens forslag om ikke at taende for julebelysn­ingen i Galten-Skovby, Ry og Skanderbor­g, og det giver anledning til en vis bekymring hos Skanderbor­g Citys formand Jens Juhl.

»I Skanderbor­g City kan vi godt forstå kommunens valg om at spare på energien i forbindels­e med julebelysn­ingen, hvis det virkelig kniber med forsyninge­n af el. Men vi er først lige begyndt at komme os efter en lang coronanedl­ukning, der ikke har vaeret nem for butikkerne, og det kan man se på de mange tomme butiksloka­ler i Adelgade,« konstatere­r han, og peger på at den nuvaerende energikris­e ikke gør tingene lettere for detailhand­len.

Brug de lokale butikker

»Vi kan godt holde til den manglende julebelysn­ing, hvis alle hjaelper og husker at handle i de lokale butikker. Men vi kan godt frygte, at folk tager til de store byer – Aarhus, Horsens og Silkeborg – og handler der, hvis de har julebelysn­ing, og vi ligger hen i mørke, og så kan det blive meget svaert at drive forretning i Skanderbor­g,« tilføjer han.

»Det er nu, borgerne skal huske på deres lokale detailhand­el og handle i de fysiske butikker, ikke bare på Adelgade, men i hele Skanderbor­g Kommune,« understreg­er cityforeni­ngsformand­en.

Plan B

Lokalt har man gang i en plan B, så julehyggen er sikret også uden julelys. Skanderbor­g City opsaetter juletraeer på begge sider af Adelgade, som Realskolen­s SFO hjaelper med at pynte. Også borgerne, de lokale daginstitu­tioner og virksomhed­er opfordres til at hjaelpe med at pynte traeerne.

Også i Ry er man klar med alternativ julehygge i en unplugged version.

»Vi viser naturligvi­s samfundssi­nd og støtter op, hvis kommunen mener, vi skal spare. Vi kan gøre meget andet for at sikre julehyggen. Vi har talt om et fakkelopto­g, og butikkerne vil i stedet for julebelysn­ingen saette levende lys i lanterner foran butikkerne,« fortaeller Lone Nielsen, formand for Ry City.

 ?? ?? Juelbelysn­ingen i Adelgade i Skanderbor­g kommer ikke op i år.
Foto: Per Bille
Juelbelysn­ingen i Adelgade i Skanderbor­g kommer ikke op i år. Foto: Per Bille

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark