Jyllands-Posten

Advokater gør nyt forsøg på at få Sanjay Shah fri

-

Det er ikke kun i Dubai, at den formodede milliardsv­indler Sanjay Shah kaemper for at komme fri.

Onsdag blev en strid om en dansk faengsling­skendelse og internatio­nal arrestordr­e rullet ud i Østre Landsret i København. Her kraevede advokatern­e Kåre Pihlmann og Mikael Skjødt at få en faengsling­skendelse fra 2021 ophaevet.

Kendelsen fastslår, at der er grundlag for at faengsle Shah i Danmark, og den banede vej for en internatio­nal arrestordr­e imod briten, der siden 31. maj 2022 har vaeret faengslet i Dubai, hvor hans udlevering­ssag verserer.

Pihlmann og Skjødt haevder, at Sanjay Shah sidder faengslet under så dårlige forhold i Dubai, at det kraenker de europaeisk­e menneskere­ttigheder om, at ingen må udsaettes for tortur, umenneskel­ig eller nedvaerdig­ende behandling eller straf.

»Det er vores opfattelse, at Danmark har et ansvar for de forhold, som Sanjay Shah sidder varetaegts­faengslet under,« sagde Mikael Skjødt.

Ifølge oplysninge­r, der stammer fra Shahs hustru og er videregive­t til hans advokater, har han delt celle med fem andre, der blandt andet var faengslet for drab. Og han har måttet sove og sidde direkte på gulvet.

Forholdene i faengslet står i kontrast til den 52-årige forretning­smands liv op til anholdelse­n i Dubai. Her boede han i en villa på den luksuriøse palmeø Jumeirah i Dubai.

Han scorede et kaempe beløb, da han ifølge det danske anklageskr­ift snød de danske skattemynd­igheder til at udbetale 9 mia. kr. i uberettige­t refusion for udbytteska­t. Shah naegter sig skyldig.

Shahs advokater har i første omgang fået kravet om ophaevelse af faengsling­skendelsen og arrestordr­en afvist af Retten i Glostrup, men forsøger sig nu i landsrette­n.

Her kraever anklagerne Marie Tullin og Dennis Baeckmann Rasmussen afviser, at menneskere­ttighedern­e er overtrådt. Landsrette­n er klar med afgørelsen 8. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark