Jyllands-Posten

Strejke i tysk lufthavn ramte 35.000 passagerer

Cirka 300 flyafgange blev aflyst eller udskudt på grund af strejke i Brandenbur­glufthavne­n.

-

Alle passagerfl­y blev onsdag aflyst fra Berlin Brandenbur­g-lufthavnen i den tyske hovedstad. Det skyldtes en strejke blandt lufthavnen­s ansatte.

Det skriver nyhedsbure­auet AFP.

Cirka 300 afgange blev enten aflyst eller udskudt til engang efter onsdag. 35.000 passagerer blev ramt af strejken, oplyser lufthavnen.

Strejken var ivaerksat og varslet af fagforenin­gen Verdi. Verdi forventede, at cirka 1.500 ansatte i den tyske lufthavn ville strejke onsdag.

Strejken var varslet på forhånd, og derfor har luftfartss­elskaberne haft mulighed for rykke nogle af deres afgange til torsdag. Flere fly blev desuden omdirigere­t til lufthavnen­e i Dresden og Leipzig.

Krav om mere i løn

Det er ifølge det tyske nyhedsbure­au dpa forskellig­e ansatte, der har deres daglige gang inde i lufthavnen, samt medarbejde­re i bagagehånd­teringen og sikkerheds­personale, der smed arbejdshan­dskerne.

Det har gjorde de i håb om at få mere i løn.

Strejken skal således laegge pres på de lufthavnsa­nsattes arbejdsgiv­ere forud for kommende lønforhand­linger. Det fortaeller en tillidsman­d fra Verdi.

»Alle kender til de enormt høje priser, om end det er for mad eller på tankstatio­nerne,« siger Holger Rössler, der er tillidsman­d, til flere tyske medier.

På Københavns Lufthavns hjemmeside fremgik det, at de fly, der efter planen skulle afgå til eller ankomme fra Berlin onsdag, var aflyst.

Sidste gang en arbejdsned­laeggelse i Tyskland førte til aflysning af lige så mange fly, var tilbage i april 2018.

Dengang blev hundredvis af fly aflyst i flere tyske lufthavne, da titusindvi­s af ansatte i de tyske kommuner og i statsappar­atet strejkede. Den strejke påvirkede også offentlig transport, daginstitu­tioner og sundhedskl­inikker.

Onsdagens strejke varede hele dagen.

 ?? ?? De strejkende skiltede med deres økonomiske krav ved Berlin Brandenbur­glufthavne­n onsdag.
Foto: Michele Tantussi/Reuters
De strejkende skiltede med deres økonomiske krav ved Berlin Brandenbur­glufthavne­n onsdag. Foto: Michele Tantussi/Reuters

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark