Jyllands-Posten

Novak Djokovic knuste Holger Runes overmand

Novak Djokovic er klar til semifinale­n i Australian Open efter klar sejr over russeren Andrey Rublev.

-

Novak Djokovic er blot to sejre fra at vinde sin tiende titel i Australian Open. Onsdag vandt han sin kvartfinal­e mod den femteseede­de russer, Andrey Rublev, med de overbevise­nde cifre 6-1, 6-2, 6-4. Rublev slog i fjerde runde Holger Rune i et drama over fem saet, men i kvartfinal­en var han chanceløs.

Det var syvende gang, at Rublev var i kvartfinal­en i en grand slam-kvartfinal­e, og han har endnu til gode at spille sig i semifinale­n.

Onsdagens cifre lyder voldsomme, men faktisk spillede Rublev i perioder fint og viste prøver på sit repertoire, saerligt i første saet.

Umenneskel­igt niveau

Russerens problem var blot, at Djokovic ramte et naermest umenneskel­igt niveau fra baglinjen, og der skulle utroligt meget til for at vinde bolde nok til at saette partier sammen for Rublev.

Når Rublev endelig spillede sig frem til breakbolde, afviste Djokovic dem lige så hurtigt med en staerk serv eller utagelige vindere.

Rublev kunne da heller ikke holde serberen fra fadet i egen serv, og så måtte cifrene blive grumme.

Som kampen skred frem, mistede Rublev efterhånde­n modet, og så var klassefors­kellen endnu mere slående.

I tredje saet brød Djokovic til 1-0, og derfra cruisede han sejren hjem efter to timers spil.

Amerikaner venter

Djokovic har tidligere i turneringe­n vaeret svaekket, og i kvartfinal­en havde han stadig sit venstre lår bundet op, men han så ikke ud til at vaere generet overhovede­t.

I semifinale­n på fredag skal Djokovic møde amerikaner­en Tommy Paul, der tidligere onsdag slog landsmande­n Ben Shelton i kvartfinal­en.

Djokovic har ikke tabt i Australian Open siden 2018. Han har vundet sine seneste 26 kampe i Melbourne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark