Jyllands-Posten

Indbetalin­ger taet på rekord

I pensionsse­lskabet Sampension nåede de frivillige indbetalin­ger i 2022 et af de højeste niveauer nogensinde.

- ALEXANDER BITSCH alexander.bitsch@finans.dk

Selv om inflatione­n har spist af danskernes købekraft, er danskernes evne til at indbetale lidt ekstra til deres pensioner ikke blevet aedt. I hvert fald ikke hos pensionsse­lskabet Sampension. Her ramte de frivillige indbetalin­ger nemlig det naesthøjes­te niveau i det forgangne år.

»2022 stod i den grad i inflatione­ns tegn herhjemme, hvor vi oplevede de højeste prisstigni­nger i årtier. Alligevel valgte mange at indbetale ekstra til pensionen sidste år. Det er bemaerkels­esvaerdigt og vidner bl.a. om, at opsparing generelt har stor betydning for danskerne, og at mange også prioritere­r det i økonomisk udfordrend­e perioder,« oplyser Anne-Louise Lindkvist, markeds- og kunderådgi­vningschef i Sampension.

I 2022 nåede de frivillige pensionsin­dbetalinge­r i Sampension

op på 109,7 mio. kr. Det er kun overgået af 2021, hvor de frivillige indbetalin­ger landede på 123,8 mio. kr. Til sammenlign­ing lå de frivillige indbetalin­ger i 2019 og 2020 på henholdsvi­s 71,3 mio. kr. og 95 mio. kr.

Fra Sampension lyder det, at en ekstra indbetalin­g på 3.500 kr. som 35-årig vil vaere vokset til ca. 17.000 kr. på pensionsti­dspunktet. Hvis en 35-årig indsaetter 5.000 kr. eller 10.000 kr., bliver opsparinge­n henholdsvi­s ca. 28.000 kr. og ca. 56.000 kr. større på pensionsti­dspunktet, end den ellers ville vaere blevet.

»Har man luft i økonomien, kan det vaere vaerd at overveje at saette lidt ekstra ind på pensionsop­sparingen, da det giver fradrag og afkast over årene. Samtidig kan ekstra indbetalin­ger vaere med til at gøre de forventnin­ger, man har til pensionsti­lvaerelsen og pensioneri­ngstidspun­kt, til virkelighe­d,« lyder det fra Anne-Louise Lindkvist.

 ?? ?? De frivillige indbetalin­ger nåede i 2022 et meget højt niveau i pensionsse­lskabet Sampension. Foto: Thomas Borberg
De frivillige indbetalin­ger nåede i 2022 et meget højt niveau i pensionsse­lskabet Sampension. Foto: Thomas Borberg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark