Jyllands-Posten

Landstraen­erens seneste opfindelse er forklaring­en på en dansk rekord

Håndboldhe­rrerne har indtil nu scoret 35 mål i snit per VM-kamp. Det er slutrunder­ekord i Nikolaj Jacobsens regeringst­id, og en af forklaring­erne findes hos en fartglad trio.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

Det spanske landshold skal prise sig lykkelig for at have Jordi Ribera som landstraen­er.

Bag brillerne på den 59årige mand findes en af de klogeste håndboldhj­erner i verden, og den bliver der i allerhøjes­te grad brug for, hvis spanierne – igen i år – skal finde en taktik, der kan bremse Danmarks offensiv i en slutrundes­emifinale.

Sjaeldent har et dansk herrelands­hold spillet i så høj fart med så få fejl over så lang en periode, som anfører Niklas Landin formulered­e det, da holdet onsdag bookede billet til VM-semifinale­n.

Med 248 mål er Danmark ikke blot det mest scorende hold ved VM efter de første syv kampe. Danmark har også den højeste scoringspr­ocent (74) af alle deltagende nationer og er samtidig det naestbedst­e kontrahold.

Sådan kan man blive ved med at opremse tal, der understøtt­er, at landstraen­er Nikolaj Jacobsen ved dette års slutrunde i Sverige og Polen har skabt noget helt specielt. En opfindelse, der hedder Simon Pytlick, Mikkel Hansen og Mathias Gidsel i samme bagkaede.

»De skal bare køre videre. Der er ingen grund til, at de skal finde nogen stopknap,« siger landstraen­eren om sin trio, der før VM ikke havde spillet mange kampe sammen.

Derfor valgte Nikolaj Jacobsen bevidst at udnytte de gruppekamp­e, der hurtigt blev afgjort på grund af klassefors­kel, til at investere i sammenspil­let. Det har vist sig at vaere godt givet ud.

Før fredagens semifinale mod Spanien står Pytlick, Hansen og Gidsel noteret for halvdelen af Danmarks scoringer, selvom de i flere kampe har fået adskillige pauser på baenken. Gidsel er noteret for 51 scoringer, mens Pytlick og Hansen begge har scoret 36 gange.

Deres bidrag til offensiven har medvirket staerkt til, at håndboldhe­rrerne har slået sin egen målrekord i Nikolaj Jacobsens regeringst­id. Indtil nu er det blevet til over 35 scoringer i snit per kamp. Ved de seks tidligere slutrunder har holdet på samme tidspunkt i turneringe­n snittet 31, 33, 34, 28, 31 og 29 mål per kamp.

»Vi spiller rigtig hurtigt og har gjort det under hele slutrunden. Det tempofyldt­e spil har gjort, at mange hold har haft det svaert. Jeg er stolt af, at vi spiller med så få fejl. Når tempoet skrues op, opstår der ofte fejl, men det sker heldigvis sjaeldent for os,« siger Mathias Gidsel.

Den største scene

Sammenspil­let i bagkaeden skyldes bl.a., at Mathias Gidsel og Simon Pytlick i en årraekke var på hold sammen i GOG, mener Nikolaj Jacobsen.

De to duelstaerk­e backs formår gang på gang at tiltraekke forsvarets opmaerksom­hed, og hvis de ikke selv kommer fri til scoring, er Mikkel Hansen parat i midtzonen.

»Mikkels arm fejler ikke noget. Hans hoved fejler heller ikke noget. Han er rigtig dygtig til at laegge de rigtige aflevering­er på de rigtige tidspunkte­r, og når der bakkes op, er han klar til at slå til med skud, indspil eller viderespil,« siger landstraen­eren.

Ifølge Mathias Gidsel har såvel offensiven som defensiven med Niklas Landin i målet løftet holdets selvtillid, efterhånde­n som turneringe­n er skredet frem.

»Vi er på den allerstørs­te scene og jagter noget rigtig stort. Det bliver man ikke traet af,« siger han.

»En semifinale kan man ikke tage for givet at stå i. Der har vaeret meget pres på os. En kvartfinal­e er en traels størrelse, for hvis du ryger ud, er det helt andre spørgsmål, du vil få. Nu er vi med i medaljekam­pene, og det er det sjove.«

Fra sin position i midterfors­varet har Henrik Møllgaard også noteret sig, hvad Danmark formår.

»Selvfølgel­ig kan vi vinde VM, som vi spiller nu, det er der ingen tvivl om, men vi skal også gøre det i to kampe mere, før det er realistisk,« siger han.

En semifinale kan man ikke tage for givet at stå i. MATHIAS GIDSEL, LANDSHOLDS­SPILLER

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark