Jyllands-Posten

Der er absolut intet nyt under den spanske sol

Nikolaj Jacobsen har forberedt sine spillere på alt det saedvanlig­e før mødet med Spanien.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk

Spanien er et saerligt landshold i internatio­nal herrehåndb­old. Et verdenskla­ssemandska­b, der sjaeldent gør sig bemaerket undervejs i en slutrunde, men som stort set altid er at finde i finaleweek­enden efter at have spillet på samme måde som sidste år og året før det.

Med andre ord skal de danske håndboldhe­rrer forberede sig på alt det, de kender, lyder det fra Nikolaj Jacobsen før fredagens VM-semifinale, som han spår til at blive en taktisk affaere.

»Spanien spiller som Spanien. Intet har aendret sig. Vi har mødt dem nogle gange på det seneste, så vi ved, hvad der venter os. En masse mand-mand-dueller og et hold, der søger stregspill­erne. Det er taktisk dygtige spillere med en dygtig traener,« siger Nikolaj Jacobsen med henvisning til Jordi Ribera.

EM-nederlag kogt ned

Siden Nikolaj Jacobsen overtog landstraen­erposten i 2018, har Danmark vundet fem af seks kampe mod spanierne. Eneste nederlag var i EM-semifinale­n for et år siden i Ungarn, men den kamp har ikke spillet en vaesentlig rolle i forberedel­serne.

»Vi har kigget på den, men man kan koge den ned til, at Spanien havde den bedste målmand det sidste kvarter. Jeg synes, vi løste vores ting og kom frem til chancer. Så var der også ting, vi ikke fik løst, fordi de f.eks. fik lov til at lave for mange frikast og bryde vores rytme,« siger han.

»De spiller lange angreb og tiltraekke­r en masse frikast, før de til sidst forsøger at skyde taet under forsvaret eller lave indspil til stregen. Desvaerre er det kloge spillere, som tit vaelger den rigtige løsning.«

Torsdag aften kunne Nikolaj Jacobsen melde alle danskere fit for fight – også Rasmus Lauge, der ellers ikke fik spilletid i kvartfinal­en.

»Han har ikke spillet så meget, men er der behov og brug for ham, er jeg helt tryg ved at smide ham på banen. Ellers var han ikke med på baenken.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark