Jyllands-Posten

Foreninger er utilfredse med ikke at blive spurgt om streamingk­anal

Vi bliver kapitalise­ret på en eller anden måde, lyder det fra klub, som ikke vidste, at en U19-kamp blev sendt direkte på ny abonnement­skanal.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

Utilfredsh­eden ulmer om en ny streamingk­anal, der sender håndboldka­mpe på breddenive­au direkte fra danske håndboldha­ller. En raekke klubber, som Jyllands-Posten har talt med, fortaeller, at de ikke er blevet spurgt, inden deres kampe blev sendt direkte på streamingk­analen danskhaand­bold.tv.

Ifølge Dansk Håndbold Forbund (DHF) er det ellers op til hver enkelt klub, om de vil vaere med eller ej.

»Det er frivilligt, om foreningen vil vaere en del af ordningen og få streamet deres kampe. Det er essentielt, at det er foreningen, der står med det afgørende valg, om de vil vaere med eller ej. Det er derfor også deres beslutning, om de vil tilbyde det til deres fans,« skriver DHF i et brev til alle danske klubber, om det nye tiltag.

Klubber er ikke spurgt

Men langtfra alle klubber bliver spurgt. Håndboldkl­ubben Viby IF fra Aarhus har fået sendt flere af klubbens kampe.

Eksempelvi­s spillede Viby IF’s U19-pigehold den 11. januar i år en hjemmekamp i Ceres Arena i Aarhus mod Rødekro IF.

Den kamp blev sendt direkte på den nye kanal, fordi der er installere­t et fuldautoma­tisk kamera i hallen. U19kampen kan stadig ses på platformen.

»Vi er ikke blevet spurgt. Jeg vidste ikke, at den kamp blev sendt. Vi venter stadig på en henvendels­e fra det pågaeldend­e firma,« siger

Anders Møller, der er formand for Viby IF Håndbold.

Samme melding kommer fra breddefore­ningen Silkeborg-Voel, hvor flere af klubbens udekampe er blevet sendt. I Viborg Håndbold Klub fandt man ud, at af klubbens hjemmekamp­e blev sendt på den nye kanal.

»Vi er ikke blevet spurgt på forhånd. Det er meget maerkeligt, at vi ikke blev orienteret eller kontaktet,« siger Børge Hansen, der er formand for Viborg Håndbold Klub.

Sportway oplyser, at den forsøger at gå i dialog med så mange danske klubber som muligt. Hvis en klub er interesser­et i at få sendt sine kampe, vil man efterfølge­nde gå i dialog med hallens ejer, som skal give tilladelse til, at kameraet kan saettes op. I Viborg kom kameraet op efter ønske fra det profession­elle ligahold Viborg HK

Når det automatisk­e kamera er installere­t og tilsluttet til internette­t, sender firmaet automatisk alle de kampe, der spilles i hallen fra U19 og op til 2. division, uanset hvilke klubber og spillere, som er på halgulvet. Derfor blev breddekamp­e i Viborg også sendt, uden at klubben var blevet orienteret. Efterfølge­nde har der vaeret dialog imellem klubben og Sportway om, hvilke kampe der skal sendes.

Alle er blevet orienteret

De enkelte klubber eller hold skal ikke give tilsagn. Det har DHF gjort på vegne af alle danske klubber, oplyser Sportway. Alle klubber er blevet orienteret om aftalens indhold. I hvilke haller, der sidder kameraer, er klubberne ikke blevet informeret direkte om, men det fremgår af et Facebook-opslag fra DHF, oplyser firmaet. Aftalen er lavet, så klubber eller spillere aktivt selv skal kontakte firmaet, hvis de ikke vil filmes i en konkret kamp.

»Vedrørende indhentels­e af godkendels­e fungerer det den anden vej rundt: Vi har som udgangspun­kt mulighed for at streame fra alle kampe. Men de enkelte hold/klubber kan vaelge ikke at blive streamet,« siger Anders Antonsen, der er direktør for Sportway.

Vi er ikke blevet spurgt. Jeg vidste ikke, at den kamp blev sendt. Vi venter stadig på en henvendels­e fra det pågaeldend­e firma. ANDERS MØLLER, FORMAND, VIBY IF HÅNDBOLD

»Sådan ser vi det ikke«

At nogle klubber ikke bliver spurgt på forhånd, undrer man sig over i DHF, der selv har indgået aftalen.

»Sportway kan sende kampene, hvis de har accept fra interessen­terne omkring kampene, altså klubberne,« siger Henrik M. Jacobsen, der er administre­rende direktør i DHF.

Men ifølge Sportway, skal de enkelte klubber ikke spørges, og de spørger ikke alle klubber, om de vil vaere med?

»Vi har ikke lavet aftalen på vegne af alle. Vi har lavet et grundlag for, at nogle

 ?? ?? Der skal skiltes med, at der livestream­es i hallerne. Foto: Sportway
Der skal skiltes med, at der livestream­es i hallerne. Foto: Sportway

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark