Jyllands-Posten

RUNDE FØDSELSDAG­E FREDAG DEN 27. JANUAR

-

100 ÅR

Ruth Okholm, farmaceut. En af Ruth Okholms nattevagte­r blev afgørende for hendes liv. Hun var taget med sin veninde fra Randers, hvor hun var født og opvokset på en gård og senere blevet den første student i familien, for at arbejde på Hadsunds Apotek. Da Svend Okholm en nat trådte ind ad døren for at få medicin til nogle syge heste, faldt de to med ét for hinanden. De blev gift, fik to børn og havde sammen en dyrlaegepr­aksis i over 30 år. Ruth Okholm er ikke stoppet med at følge med, hvad der sker ude omkring i verden. Hun laeser dagligt Jyllands-Posten, som hun har holdt i 50 år. Hun har i dag tre børn og fire oldebørn, der sammen med familien og vennerne ser frem til at fejre den runde dag.

50 ÅR

Lasse Andersson, museumsdir­ektør, Aalborg. Selvom Lasse Andersson har sine rødder i Svendborg på Sydfyn, elsker han Aarhus. Kaerlighed­en til smilets by blev grundlagt i de år, han laeste til arkitek. I dag er han museumsdir­ektør på ”Kunsten” i Aalborg. Da han laeste sin ph.d. i Aalborg var han med til at stifte Platform 4, et kultursted for kunst og teknologi og en rugekasse for unge talenter. Fra 2014 var han lektor og afdelingsl­eder på Aalborg Universite­t, og i 2018 modtog han arkitektur­ens Dristighed­spris fra Statens Kunstfond. Han er gift med arkitekt Anne Kirstine Trudslev. Sammen har de børnene Sigurd og Vigga.

Janne Bjerre Christense­n, politisk analytiker, specialkon­sulent, Roskilde. I mange år var Janne Bjerre Christense­n en af Danmarks førende Iran-forskere. Hun er uddannet antropolog med en ph.d. i Internatio­nale Udviklings­studier og var som forsker bl.a. tilknyttet Roskilde Universite­t og Dansk Institut for Internatio­nale Studier. Hun har flere gange lavet feltarbejd­e i Iran, men da hun i 2016 for anden gang blev deporteret, besluttede hun at skifte spor, fordi det var for svaert og risikofyld­t at fortsaette. I dag arbejder hun som seniorrådg­iver for Dialog mod Vold. Hun er gift med billedkuns­tner Allan Otte og mor til to piger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark