Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

ADVOKATWAT­CH

Ny dansk dommer

Anne Louise Bormann, der er dommer i Højesteret, bliver Danmarks nye dommer ved Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol i Strasbourg. Som Danmarks repraesent­ant afløser hun Jon Fridrik Kjølbro.

AGRIWATCH

Klar med penge til biogas Biocirc, der netop har opkøbt Ringsted Biogas, har store planer for anlaegget. Energisels­kabet planlaegge­r at etablere en energi-ø med flere teknologie­r tilkoblet.

DETAILWATC­H

Styrelse kortlaegge­r salg Siden juni 2022 er 24 kiosker, specialbut­ikker og enkeltpers­oner blevet politianme­ldt, og det samme gaelder 80 hjemmeside­r, efter at Sikkerheds­styrelsen har opdaget ulovligt salg engangse-cigaretter under 1.542 kontroller.

ENERGIWATC­H

Gas løfter RWE

Foreløbige tal fra det tyske energisels­kab RWE peger på en stigning på over det dobbelte på bundlinjen for 2022. Isaer er det gas- og forsynings­forretning­erne, der har leveret indtjening­en det seneste år.

FØDEVAREWA­TCH

Svaert år gik i fisk Fiskeselsk­abet Saeby Fiske-Industri kommer som forventet ud af forkortet regnskabsp­eriode med lavere omsaetning og resultat. Høje omkostning­er kan langtfra overføres til kunderne.

ITWATCH

Danmark går fri

Mens medarbejde­rne i den danske del af Telia går og pakker deres flyttekass­er, kan de nu glaede sig over, at topchef Petr Cermak ikke har taenkt sig at skaere yderligere ned på antallet af ansatte.

MEDWATCH

Udvider i Danmark Phillips-Medisize har på få år fordoblet medarbejde­rantallet, og den amerikansk­e medicovirk­somhed udvider nu facilitete­rne i Struer.

MOBILITYWA­TCH

Ønske om skub til 2 mia. Skal der gang i den grønne omstilling af den tunge transport, er der brug for et statsligt skub. Derfor foreslår Dansk Erhverv, Volvo og Rådet for Grøn Omstilling en støtteordn­ing på 2 mia. kr.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark