Jyllands-Posten

MAERSK LINE LIMITED

- Kilde: A.P. Møller-Maersk

skibet ”Maersk Michigan”.

Anmeldelse­n skete til både USMMI og den amerikansk­e kystvagt, US Coast Guard.

US Coast Guard har efterforsk­et sexchikane­sagen og finder den så alvorlig, at den nu vil have inddraget kaptajnens licens og dermed hans ret til at føre et skib.

Seksuelt overgreb

Sexchikane­n, som kystvagten beskriver som et »seksuelt overgreb«, fandt angiveligt sted mellem den 11. februar og den 30. april 2021 på skibet, der ejes og drives af Maersk Line Limited.

»Respondent­en (den indklagede kaptajn, red.) har gjort uønskede seksuelle tilnaermel­ser til chefkokken ved at sende upassende smsbeskede­r og ved at komme med bemaerknin­ger, der udtrykte et ønske om at få et seksuelt forhold til hende,« skriver USCG’s i sin sag mod skibskapta­jnen.

»Det skabte et intimidere­nde og fjendtligt arbejdsmil­jø for chefkokken,« lyder det.

Kystvagten haevder, at kaptajnen står bag seksuelle kraenkelse­r, har udvist dårlig opførsel, overtrådt lovgivning og antidiskri­minationso­g antikraenk­elsespolit­ikker. Derfor bør kaptajnen have inddraget sin licens, lyder konklusion­en.

Maersk har tidligere oplyst, at kaptajnen ikke laengere er i organisati­onen samt, at han sagde sit eget job op, da han blev forholdt anklagerne.

»Maersk saetter pris på og støtter US Coast Guards prioriteri­ng af opgaven med at eliminere seksuelle overfald og chikane i amerikansk shipping. (Det) har ikke noget at gøre i vores kultur eller vores vaerdier i Maersk,« lød det i et skriftligt svar i december 2022 fra rederiet til ShippingWa­tch.

Ifølge ShippingWa­tchs oplysninge­r er licenssage­n mod

Stiftet i 1983 og arbejder for den amerikansk­e stat, militaer og flåde.

23 containers­kibe – alle med USA som flagstat.

ca. 700 søfarende - alle amerikansk­e statsborge­re og ansat via fagforenin­ger.

Alle er uddannede på amerikansk­e maritime akademier. APM’s globale flåde:

300 skibe ejet og opereret af A.P. Møller-Maersk over hele verden.

Skibe har primaert Danmark, Singapore og Hongkong som flagstater.

12.500 søfarende - heraf er ca. 350 kvinder.

32 nationalit­eter - de fleste fra Filippiner­ne, Indien, Danmark, Ukraine og Rumaenien

Ca. 2.500 ledere - ”top-4” er kaptajner, maskinmest­re, førstestyr­maend og andenmaski­nmestre.

Ca. 800 kadetter arbejder til søs som led i deres uddannelse. den tidligere Maersk-kaptajn endnu ikke afgjort af den amerikansk­e kystvagt. Det vil ske senere på året.

Advokat J. Ryan Melogy, der bistår Ashley Codrington i kraenkelse­ssagen, siger, at hans klient også overvejer et civilt søgsmål mod den tidligere Maersk-kaptajn for »de emotionell­e og andre skader, han forvoldte Ashley gennem den dårlige opførsel,« han stod bag.

»Frk. Codrington fortsaette­r med at overveje alle sine juridiske muligheder,« skriver J. Ryan Melogy i en mail.

 ?? ?? Kraenkelse­ssagen er den fjerde, som involverer A.P. Møller-Maersks amerikansk­e dattersels­kab, Maersk Line Limited. Arkivfoto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix
Kraenkelse­ssagen er den fjerde, som involverer A.P. Møller-Maersks amerikansk­e dattersels­kab, Maersk Line Limited. Arkivfoto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark